Actual Politică

Sorin Grindeanu ajunge la DNA pe mâna cunoștinței sale, Alexandru Simu, director interimar al CFR

Sorin Grindeanu ajunge la DNA pe mâna cunoștinței sale, Alexandru Simu, director interimar al CFR

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu susține că merge des la DNA în calitate de martor, dar de această dată nu poate da detalii, despre motivele audierii sale la DNA, fiind un dosar în lucru.

Sorin Grindeanu ajunge la DNA pe mâna cunoștinței sale, Alexandru Simu, director interimar al CFR

 „Am fost chemat în calitate de martor. Am intrat normal, pe ușa din față. Fiind în calitate de martor, am mers singur. Nu e prima oară când sunt citat în calitate de martor. Am mai fost citat și în alte procese. (…) E o procedură normală, eu nu am absolut nimic în a spune că s-au încălcat anumite proceduri și că nu au fost respectate, din contră. E un dosar aflat în lucru (…)

Cred că este ministerul cu cele mai multe companii aflate în subordine. Nu poți să fii responsabil pe fiecare angajat chiar dacă e pe funcție de conducere sau nu. La rândul lor, cei care sunt aleși de către Consiliile de Administrație, pentru că CA îi aleg pe acești directori, au o responsabilitate pe care le-o dă legea. Dacă pică un parapet mâine pe DN1, de exemplu, sigur că mă aștept să fiu chemat. Nu am detalii legate de acest caz și nici nu aș vrea să comentez fiind un dosar în cercetare”, a afirmat Sorin Grindeanu, la Antena 3 CNN.

Despre numirea lui Alexandru Simu în funcția de director, Sorin Grindeanu spune că îl cunoaște de câțiva ani și că îi este cunoștință.

”A ocupat funcții de conducere în CFR din câte știu eu, și știu bine, director al regionalei Timiș. E o cunoștință”.

Directorul general interimar al CFR SA Ion Alexandru Simu este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu

DNA a anunțat că directorul general interimar al CFR SA Ion Alexandru Simu și directorul general adjunct tehnic al companiei, Petru Ceșa, sunt urmăriți penal pentru instigare la abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu. Cei doi sunt acuzați de numirea ilegală a lui Simu la conducerea companiei și de concedierea unei angajate pe care o suspectau că ar fi transmis jurnaliștilor detalii despre deciziile ilegale de numire.

Ion Alexandru Simu este director al CFR SA din decembrie 2021, venind din funcția de consilier la Sucursala Regională CF Timișoara. Între 2014 și 2020 a fost director al Sucursalei Regionale CF Timișoara.

Despre Simu, presa a scris că a reușit să ocupe succesiv trei funcții în patru zile la CFR SA, iar despre Petru Ceșa s-a scris în contextul prieteniei sale cu Ion Alexandru Simu și presupuse ilegalități la Regionala Cluj.

În vara anului 2018, Ion Simu-Alexandru a decis suplimentarea garniturilor spre București, pentru a aduce participanți la mitingul organizat de PSD, scria Pressone.

Ion Alexandru Simu ar fi fost numit la conducerea CFR SA după ce la negocierile din interiorul actualei coaliții de guvernare PSD-PNL-UDMR funcția de director al CFR SA la nivel central a revenit social-democraților.