Actual Lifestyle

Spectacol cu fermierii olandezi la Amsterdam. Au lăsat oamenii cu gura căscată. VIDEO

Spectacol cu fermierii olandezi la Amsterdam. Au lăsat oamenii cu gura căscată. VIDEO

Fermierii olandezi au adus puțină veselie și spirit festiv în Amsterdam, defilând cu tractoarele lor îmbrăcate în sărbătoarea de Crăciun, pe străzile orașului, lăsând oameni cu gura căscată, la propriu. Filmarea vorbește de la sine.

O idee inedită. Fermierii olandezi au adus spiritul Crăciunului la Amsterdam. VIDEO

Cu toate că se confruntă cu vremuri dificile din punct de vedere financiar, fermierii din Olanda au găsit totuși timp să își decoreze tractoarele cu pomi de Crăciun, luminițe și cadouri miercuri, 21 decembrie 2022, considerată a fi cea mai scurtă zi din an.

Fermierii din Țările de Jos, la fel ca majoritatea celor din Uniunea Europeană (UE), sunt nevoiți să își reducă activitatea, deoarece se străduiesc să respecte noile limite de emisii de mediu. Potrivit unor surse din țară, cerința a fost prost gestionată de guvern, ceea ce ar putea duce la riscul de închidere a multor ferme olandeze.

Noua coaliţie guvernamentală vrea să aloce 25 de miliarde de euro până în 2035 pentru a ajuta sectorul agricol să îşi reducă în mod semnificativ emisiile de azot, un gaz de seră emis în special de îngrăşăminte şi dejecţiile animale.

Obiectivul Guvernului este să ajute fermierii să facă trecerea la o activitate extensivă, să se reconvertească profesional, să inoveze sau să se mute, în cazul în care o fermă este amplasată în apropiere de o zonă naturală.

Chiar dacă nu este punctul de plecare al politicii sale, Guvernul de la Haga avertizează că nu exclude varianta exproprierii fermierilor recalcitranţi. Executivul susţine că nu are de ales.

Marile proiecte de construcţii, care emit şi ele azot, necesare în contextul crizei de locuinţe au fost suspendate de Consiliul de Stat care a apreciat că ţara emite prea multe gaze cu efect de seră.

Obligând sectorul agricol să îşi accelereze tranziţia climatică, scrie media externă, Guvernul de la Haga speră să poată relua anumite mari proiecte de construcţii şi în acelaşi timp să reducă cu 50% emisiile de azot până în 2030.