Categories: Lifestyle

Speranțe pentru bolnavii de cancer. Mecanismul ce optimizează propriul sistem imunitar al organismului pentru a combate boala

Un studiu inovator condus de cercetătorii de la Universitatea Twin Cities, Minnesota, arată că celulele imune proiectate utilizate în noile terapii împotriva cancerului pot depăși barierele fizice pentru a permite propriului sistem imunitar al pacientului să lupte împotriva tumorilor. Cercetarea ar putea îmbunătăți terapiile împotriva cancerului în viitor pentru milioane de oameni din întreaga lume. 

Imunoterapia, tip de tratament al cancerului care ajută sistemul imunitar

În loc să utilizeze substanțe chimice sau radiații, imunoterapia este un tip de tratament al cancerului care ajută sistemul imunitar al pacientului să lupte împotriva cancerului. Celulele T sunt un tip de celule albe din sânge care au o importanță cheie pentru sistemul imunitar. Celulele T citotoxice sunt ca soldații care caută și distrug celulele invadatoare vizate.

În acest prim studiu de acest gen, cercetătorii lucrează pentru a proiecta celulele T și a dezvolta criterii de proiectare inginerească pentru a optimiza mecanic celulele sau a le face mai „potrivite” pentru a depăși barierele. Dacă aceste celule imune pot recunoaște și ajunge la celulele canceroase, atunci pot distruge tumora.

Într-o masă fibroasă a unei tumori, rigiditatea tumorii determină încetinirea celulelor imune de aproximativ două ori – aproape ca și cum ar fi rulate în nisipuri mișcătoare.

„Acest studiu este prima noastră publicație în care am identificat câteva elemente structurale și de semnalizare în care putem regla aceste celule T pentru a le face mai eficiente luptătoare împotriva cancerului”, a declarat Provenzano, cercetător la Centrul de Cancer Masonic al Universității din Minnesota.

Pentru a proiecta celulele T citotoxice, autorii au folosit tehnologii avansate de editare a genelor (numite și editarea genomului) pentru a schimba ADN-ul celulelor T, astfel încât acestea să fie mai capabile să depășească barierele tumorii. Scopul final este de a încetini celulele canceroase și de a accelera celulele imune proiectate. Cercetătorii lucrează la crearea de celule care să fie capabile să depășească diferite tipuri de bariere. Când aceste celule sunt amestecate împreună, obiectivul este ca grupurile de celule imune să depășească toate tipurile diferite de bariere pentru a ajunge la celulele canceroase, potrivit sciencedaily.com.

Provenzano a spus că pașii următori sunt continuarea studierii proprietăților mecanice ale celulelor pentru a înțelege mai bine modul în care celulele imune și celulele canceroase interacționează. Cercetătorii studiază în prezent celulele imune proiectate la rozătoare și, în viitor, planifică studii clinice la oameni.

În timp ce cercetările inițiale s-au concentrat asupra cancerului pancreatic, Provenzano a spus că tehnicile pe care le dezvoltă ar putea fi utilizate pentru multe tipuri de cancer.

„Folosirea unei abordări de inginerie celulară pentru combaterea cancerului este un domeniu relativ nou”, a spus Provenzano.

„Permite o abordare foarte personalizată cu aplicații pentru o gamă largă de tipuri de cancer. Considerăm că extindem o nouă linie de cercetare pentru a analiza modul în care propriile noastre corpuri pot lupta împotriva cancerului. Acest lucru ar putea avea un impact mare în viitor.”

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

2 ore ago

Ce este praful saharian? Cum ne afectează respirația

În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…

4 ore ago

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

6 ore ago

Joia Mare 2024. De ce se vopsesc ouăle astăzi?

În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…

8 ore ago

Anumiți români se pot pensiona cu 20 de ani mai devreme! Care sunt condițiile

Conform noii legi a pensiilor, o anumită categorie de români va putea ieși la pensie…

16 ore ago

Cine sunt românii care scutiți de la plata taxelor? Există un termen limită

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a adus o veste bună pentru o anumită categorie de români:…

17 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.