Categories: Social

Statistici alarmante: în Europa o persoană moare de COVID la fiecare 17 secunde. Declarațiile directorului regional al OMS

„În Europa, o persoană moare de COVID la fiecare 17 secunde”. Pandemia de COVID-19 a afectat puternic continentul european. Directorul regional al OMS, Dr. Hans Kluge, a declarat joi că cele 53 de ţări care alcătuiesc regiunea europeană a OMS au înregistrat peste 15,7 milioane de cazuri de Covid-19 – inclusiv 4 milioane doar în această lună, şi aproape 355.000 de decese. 

Nu doar în România secția ATI se află în dificultate

Peste 80% dintre ţări au raportat rate de incidenţă la 14 zile mai mari de 100 de cazuri la 100.000 de oameni, a spus Kluge, iar o treime dintre țări, rate foarte mari de peste 700 la 100.000 de oameni:

„Ca rezultat, observăm semnale în creştere legate de sistemele de sănătate copleşite”, a spus directorul regional al OMS, menţionând că secţiile de terapie intensivă din Franţa funcţionează la o capacitate de 95% de mai mult de 10 zile, iar cele din Elveţia sunt la capacitate maximă. Kluge a declarat că măsurile mai stricte introduse de guverne încep să aibă rezultate, noile cazuri săptămânale scăzând de la peste 2 milioane săptămâna precedentă la aproximativ 1,8 milioane săptămâna trecută. „Este un semnal mic, dar totuşi este un semnal”, a Dr. Hans Kluge.

Vaccinul, previziuni optimiste pentru viitor

Avansul din ce în ce mai mare privind un posibil vaccin reprezintă „o mare speranţă în războiul împotriva acestui virus”, în acest moment încercându-se creșterea ratei de vindecare la un nivel cât mai mare.

Hans Kluge a anunțat că OMS nu dorește instaurarea unei stări de carantină strictă, din contră, aceasta ar trebui să fie o ultimă soluţie din cauza „daunelor colaterale semnificative”, inclusiv problemele de sănătate mintală, abuzul de substanţe şi violenţa în familie.

Privind spre sfârşitul anului, Kluge a spus că Crăciunul va fi cu siguranţă diferit, „dar asta nu înseamnă că nu poate fi vesel”. El a remarcat succesul recentului Ramadan şi Diwali desfăşurate la distanţă şi online şi a spus că soluţii similare ar putea şi ar trebui găsite pentru Crăciun.

Sălăvăstru Alexandru

Alexandru Sălăvăstru, studiază Filosofie românească la Școala Doctorală de Filosofie, a studiat Istorie și Politică militară în România secolelor XIX-XXI la Facultatea de Istorie și Relații Internaționale și Studii Europene la Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucureşti. Din 2020 scrie pentru publicatiile online www.animalzoo.ro și www.infoactual.ro

Recent Posts

Când vom mai avea zile libere? Mai sunt două minivacanțe

Românii se pot aștepta la mai multe minivacanțe în 2024, calendarul fiind plin de zile…

57 de minute ago

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut! Românii vor plăti rate mai mici

Banca Națională a României a făcut un anunț important pentru românii cu împrumuturi. Conform noilor…

2 ore ago

Leul s-a apreciat față de dolar! Moneda națională câștigă teren și în fața euro

Reprezentanții Băncii Naționale a României au publicat cursul valutar pentru ziua de marți, 7 mai…

3 ore ago

Voucherele de vacanță se vor acorda diferit anul acesta. Ce se schimbă pentru bugetari

Voucherele de vacanță pentru anul acesta au fost majorate. Guvernul a anunțat o creștere de…

4 ore ago

Pericol de inundații! Codul Galben vizează 12 râuri

Hidrologii au emis marți o avertizare de Cod galben de inundații pentru 12 râuri, valabilă…

5 ore ago

Legea salarizării va fi gata abia în 2025. Ce angajați sunt afectați

Românii care lucrează în domenii precum sănătate, IT și educație vor beneficia de cele mai…

7 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.