Social

Strigăt disperat de la Spitalul Județean de Urgența din Călărași. Criză acută de medici

Strigăt disperat de la Spitalul Județean de Urgența din Călărași. Criză acută de medici

Strigăt disperat de la Spitalul Județean de Urgența din Călărași are o mare lipsă de medici și cei angajați sunt asaltați și depășiți de numărul crescut de pacienți care apelează la serviciile medicale de urgență.

Valul 4 al pandemiei de COVID face să crească numărul pacienților de la o zi la alta, iar unitățile medicale fac față cu greu situației. Marea problemă o reprezintă lipsa medicilor. Deși reprezentanții unității medicale au notificat Ministerul Sănătății de mai multe ori, răspunsul întârzie să apară.

Spitalul Județean de Urgență din Călărași, de exemplu, are nevoie de opt doctori pentru secția ATI

Puținii medici ATI pe care Spitalul Județean din Călărași ȋi are susțin că numărul cazurilor de COVID-19 crește de la o zi la alta, fiind nevoiţi să se descurce așa cum pot să facă față situației. Spitalul Județean de Urgență din Călărași are nevoie de opt doctori pentru secția ATI.

Emerich Kovacs, șeful secției ATI din cadrul unității medicale: ”Agresivitatea – destul de mare. Adică, făcând practic o comparație, sunt cele trei valuri contopite în valul 4. Este o disperare – a avea un coleg ȋn plus; suntem doi medici, dintre care el are dublul vârstei mele, dar a venit să mă ajute de undeva de la 700 km. Căutăm ajutor.”

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Călărași speră ca demersurile pe care le-au făcut să aibă rezultate și așteaptă detașarea medicilor în teritoriu. Spitalul Județean de Urgență din Călărași este singura unitate medicală din județ unde pot fi tratate cazurile grave de COVID-19. Georgiana Enache, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Călărași:

”Am făcut ce ține de noi, ca și conducere a spitalului, să mediatizăm posturile, să le scoatem periodic la concurs. În acest moment avem mare nevoie și de intervenția autorităților și de intervenția coordonatorilor de rezidențiat și a cadrelor universitare, pentru că și aici pot învăța, se pot forma rezidenți din anii mari, pentru că avem o cazuistică atât de diversificată.”