Lifestyle

Suferi de această BOALĂ și mănânci portocale? Rezultatele sunt devastatoare pentru organism

Suferi de această BOALĂ și mănânci portocale? Rezultatele sunt devastatoare pentru organism

Suferi de această BOALĂ și mănânci portocale? Rezultatele sunt devastatoare pentru organism. Portocalele conțin potasiu și există dovezi că pot preveni hipertensiunea arterială, însă, există cazuri în care consumul lor poate aduce mai mult rău decât bine.

Odată cu toamna vine și sezonul portocalelor și al mandarinelor, acestea fiind considerate fructele cu cele mai multe proprietăți, care au multiple efecte benefice asupra sănătății. Coaja și sucul sunt folosite pentru a face medicamente. Aceste fructe sunt utilizate în mod obișnuit pentru colesterolul ridicat, hipertensiunea arterială și prevenirea accidentului vascular cerebral. Unii oameni îl folosesc în aromoterapie pentru a ajuta la anxietate, depresie și somn.

Nu este indicat sa mancati portocale daca suferiti de aceasta boala. Pentru ca sunt multe persoane in Romania care sufera de aceasta afectiune, este bine sa stie ca citricele le pot provoca mai mult rau decat bine.

Suferi de această BOALĂ și mănânci portocale? Rezultatele sunt devastatoare pentru organism

In ciuda faptului ca portocalele sunt considerate fructe sanatoase, bogate in vitamina C si minerale, sunt anumite persoane care nu ar trebui sa le consume pentru ca exista posibilitatea sa le poata face rau.

Portocalele nu sunt indicate pentru persoanele care suferă de reumatism. Doctorii sustin ca aceste fructe trebuie consumate in cantităţi mici de către persoanele care suferă de reumatism. Motivul? Natura acida a sucului acestora, care poate să accentueze simptomele artritei.

Coaja fructului trebuie folosită cu atenţie

In plus, şi coaja fructului trebuie folosită cu atenţie pentru că poate fi tratată chimic pentru conservare îndelungată ori pentru colorare.

„De obicei, substanţele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase şi lasă pe un şerveţel urme roşiatice-portocalii, iar în cazul substanţelor de conservare, e posibil ca acestea să fie gălbui-cenuşii. Dacă există dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea să nu fie folosite”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie, potrivit Capital.