Info Actual > Diverse > Talibanii, la un pas de o mare greșeală. Cum au fost salvate 10 eleve din Afganistan
Diverse

Talibanii, la un pas de o mare greșeală. Cum au fost salvate 10 eleve din Afganistan

Talibanii, la un pas de o mare greșeală. Cum au fost salvate 10 eleve din Afganistan

Talibanii, la un pas de o mare greșeală. Pentru că în Afganistan situaţia este extrem de tensionată, visul profesional al unor eleve din Afganistan, care fac parte din echipa naţională feminină de robotică, era la un pas de eșec.

O americană a ajutat echipa de robotică din Afganistan. Ea a făcut tot ce a putut pentru cele 10 tinere talentate: a vorbit cu senatorul, care a pus-o în legătură cu un contact militar, apoi au început să facă verificări, să pună lucrurile în mişcare, pentru că în Afganistan situaţia era mai grea de la o zi la alta. După ce a bătut la uşi închise, ea a decis să plece în Qatar.

Fetele au fost transportate într-o locaţie sigură

Cu ajutorul ei, echipa de robotică a ajuns în siguranţă în Doha, la câteva zile după ce Kabulul a fost preluat de talibani. Fetele au fost transportate într-o locaţie sigură, unde îşi vor putea continua studiile. Echipa de robotică este formată din fete cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, care au depăşit dificultăţile pentru a-şi continua pasiunea pentru inginerie şi robotică.

Reneau împreună cu o echipă din Orientul Mijlociu fac totul pentru a ajuta alte 25 de fete din echipa de robotică şi mentorii lor să părăsească Afganistanul.

„Au lăsat totul în urmă pentru a-și urmări visele și pentru a fi libere și educate”

Allyson Reneau este mama biologica a 11 copii, dintre care 9 sunt fete. Cu cele 10 fete din Afganistan, care fac parte din echipa naţională feminină de robotică, a creat o legătură specială când le-a întâlnit la o conferinţă în Washington DC în 2019. Le-a ajutat atunci pe fete să ajungă acolo şi să-şi îndeplinească visul, potrivit businessinsider.com.

„Au lăsat totul în urmă pentru a-și urmări visele și pentru a fi libere și educate”, a spus Reneau pentru Insider. „Acum par a fi în siguranță, sunt bine și fericiți”.

Reneau, care a absolvit Harvard în 2016, a spus că a creat o legătură specială când le-a întâlnit la o conferinţă în Washington DC în 2019.

„Fiind mama a nouă fiice biologice, m-am simțit imediat atrasă de ele și cred că a fost reciproc”, a spus ea.

Femeia a spus că de săptămâni întregi fetele i-au trimis mesaje despre situația din Afganistan și că, într-o dimineață devreme în august, s-a trezit cu un „sentiment teribil copleșitor că ceva nu era în regulă”.