Social

Taloanele de pensie sunt aproape gata! Seniorii vor afla cât au de primit în urma recalculării

pensie anticipată minim 15 ani
sursa foto: arhiva companiei

Anul 2024 aduce cu sine multiple schimbări pentru pensionarii din România. Așteptările sunt ridicate în legătură cu finalizarea procesului de recalculare a pensiilor. Conform oficialilor, acest proces ar urma să conducă la creșteri semnificative ale sumelor primite lunar de către pensionari. Astfel, aceștia așteaptă cu interes noile taloane de pensie. Aceste documnete le vor dezvălui dacă și în ce măsură le va fi majorată pensia începând cu luna septembrie 2024.

Angajații Poștei Române vor începe să livreze noile taloane de pensie către beneficiari. În acest context, pensionarii sunt sfătuiți să acorde atenție detaliilor importante conținute de aceste documente.

Recalcularea pensiilor a fost un proces mult așteptat de către pensionarii din România, iar aproape 5 milioane de persoane vor primi noile taloane de pensie în urma acestuia. Ministerul Muncii a asigurat că nicio pensie nu va fi diminuată față de suma anterioară adoptării noilor reglementări. Totuși, se recomandă pensionarilor să fie foarte atenți la sumele indicate pe taloanele de pensie, pentru a evita orice posibile erori sau greșeli în calcul.

Seniorii urmează să își primească taloanele de pensie

Marius Budăi a informat că procesul de tipărire a taloanelor de pensie a început deja. Astfel, pensionarii ar urma să primească în curând deciziile la domiciliu, prin intermediul serviciului poștal român.

„Această decizie nu se va distribui de fiecare dată când pensia va înregistra o creștere. Nu vreau să las niciun loc de dubiu. Sumele necesare pentru recalculare sunt deja cuprinse în bugetul asigurărilor sociale. Deja se tipăresc primele decizii pentru pensiile care au fost recalculate. Până la data de 1 septembrie, toți seniorii din România vor primi acasă noua decizie, astfel încât să se poată efectua plățile conform calendarului legal”, a spus Marius Budăi.

Conform declarațiilor oficiale, recalcularea pensiilor nu va duce la diminuarea niciunei pensii. În plus, se estimează că aproximativ 3 milioane de români vor beneficia de o creștere a venitului lunar.

Conform declarațiilor oficiale, recalcularea pensiilor nu va duce la diminuarea niciunei pensii. În plus, se estimează că aproximativ 3 milioane de români vor beneficia de o creștere a venitului lunar.
„Urmează să fie finalizat softul pentru recalculare, instruiți colegii noștri din casele teritoriale de pensii, iar apoi din luna mai-iunie a anului 2024, pensionarii vor începe să-și primească deciziile cu pensiile recalculate.

Fiindcă pensiile se plătesc lună de lună, din luna septembrie, pensionarii din România vor beneficia de cea de-a doua majorare a pensiilor, din estimările noastre fiind vorba de peste trei milioane de români. Este important de știut că nici o pensie nu va scădea. Va fi menținut cuantumul cel mai favorabil în urma recalculării” a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, conform România TV .