Actual International

Terifiant. Majestic Princess, un vas de croazieră, are 800 de pasageri pozitivi Covid și va acosta în portul Sydney

Terifiant. Majestic Princess, un vas de croazieră, are 800 de pasageri pozitivi Covid și va acosta în portul Sydney
wikipedia

Șocant și terifiant. Au plecat să vadă lumea pe un vas de croazieră, dar călătoria și planurile le-au fost date peste cap câtorva sute de oameni al căror test covid a ieșit pozitiv. Majestic Princess este o navă de croazieră din clasa Royal, înregistrată în Londra, operată în prezent de Princess Cruises, o filială a Carnival Corporation & plc. Construită de Fincantieri în Monfalcone, Italia, este a treia navă din clasa Royal din flotă și a intrat în circuitul turistic, în aprilie 2017.

Terifiant. Majestic Princess, un vas de croazieră, are 800 de pasageri pozitivi Covid și va acosta în portul Sydney

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ora 6 dimineața, nava de croazieră Majestic Princess urmează să acosteze în portul Sydney, Australia. Potrivit unui purtător de cuvânt al liniei de croazieră, se estimează că 800 de pasageri de la bord au fost testați pozitiv pentru Covid.

Pasagerii infectați au fost instruiți să se izoleze în cabinele lor până la debarcare a adăugat purtătorul de cuvânt.

”Cei mai mulți dintre ei sunt ușor simptomatici sau asimptomatici. Oaspeții care nu au fost afectați poartă măști, iar acest lucru va continua și la debarcarea lor.”

După o croazieră de 12 zile în Noua Zeelandă, cei 3.300 de pasageri și 1.300 de membri ai echipajului vor debarca la Sydney. Transportul privat îi va aștepta pe toți oaspeții, pentru a-i transporta la destinațiile alese, care au fost deja aranjate de companie.

Autoritățile sanitare din New South Wales au încă în vigoare orientări stricte privind Covidul. Navele de croazieră sunt obligate să notifice NSW Health cu privire la orice infecție la bord, împreună cu actualizări ale situației.

Toți pasagerii care debarcă vor trebui să poarte o mască de protecție și să păstreze o distanță de 1,5 metri față de orice persoană care nu face parte din grupul lor de călători, după cum a relatat smh.com.au.

Semal de alarmă

Ca urmare a numărului de infecții de la bord, nava Majestic Princess a fost clasificată cu cea mai înaltă clasificare în sistemul său de niveluri, ca navă de „impact ridicat” sau „nivel trei”. Acest nivel indică faptul că mai mult de 100 din fiecare 1.000 de pasageri aflați la bordul navei sunt infectați. Poate însemna, de asemenea, că există un deficit de personal sau de resurse, ceea ce face ca nava să nu poată face față serviciilor critice, care se recomandă a fi acodate în astfel de cazuri.