Categories: Lifestyle

Top 11 cele mai periculoase ingrediente din alimente, pe care trebuie sa le evitam

Top 11 cele mai periculoase ingrediente din alimente, pe care trebuie sa le evitam. În produsele alimentare existente pe piața de consum există cel puțin un ingredient sau un aditiv periculos. Unele substanțe sunt inofensive, dar altele sunt extrem de periculoase. Efectul lor pe termen lung poate fi deosebit de nociv pentru sănătate.

Și, chiar dacă avem acces permanent la informație, uneori oamenii nu mai înțeleg ce au voie și ce nu au voie să consume. Ce e bun și ce e interzis. Dincolo de aspectul plăcut al unui produs, ar trebui să se acorde mai multă atenție ingredientelor.

Ingrediente asociate u numeroase afecțiuni și probleme de sănătate

Aceste ingrediente au fost asociate cu numeroase afecțiuni și probleme de sănătate. Bolile cardiovasculare, pulmonare și alte afecțiuni circulatorii, sunt în continuă creștere. Iată câteva dintre cele mai periculoase substanțe care se găsesc în alimente șsodii cum să le eviți:

Sorbat de potasiu

Este des folosit în orice fel de alimente, pornind de la înghețată, fructe, lactate și inclusiv panificație. Nu s-au făcut experimente cu această substanță asupra omului. În cazul animalelor, însă, s-a descoperit că are efecte adverse îngrozitoare.

Nitrat de sodiu

Se găsește în bacon, șuncă, mezeluri sau alte produse pe bază de carne. Poate duce la dezvoltarea diabetului și bolilor cardiace.

BHA (Butilhidroxianisol) și BHT (Butilhidroxitoluen)

Se găsesc în aproape orice, de la unt și până la guma de mestecat. Cum a fost experimentat doar pe animale, încă nu s-au descoperit reacțiile adverse asupra omului, însă cu siguranță sunt extrem de periculoase.

MSG

Duce la apariția durerilor de cap, durerilor în piept și al palpitațiilor. Este un aditiv întâlnit în aproape orice aliment de pe piață. Trebuie să fii atent, deoarece are peste 40 de denumiri.

Îndulcitorii artificiali

Nu au nicio valoare nutritivă și fac foarte mult rău.

Benzonat de sodiu

Este întâlnit în sucuri , castraveți murați și reprezintă un aditiv care nu folosește la nimic. Atunci când este amestecat cu băuturi care conțin o cantitate mare de Vitamina C, consumatorul ingerează pur și simplu benzen. Benzenul poate duce la apariția cancerului și hiperactivității, în rândul copiilor.

Ulei vegetal bromurat

Chiar dacă Uniunea Europeană l-a interzis, Australia și Japonia încă îl folosesc pentru producția de sucuri energizante. Poate duce la distrugerea sistemului nervos și a imunității.

Bromură de potasiu

Bromura de potasiu este des întâlnită în aceste alimente. Prin umare, citește cu atenție etichetele produselor de panificație. În multe țări industrializate, această substanță a fost interzisă.

Bisfenol-A (BPA)

Această substanță intră în componența unor materiale plastice și se găsește în alimentele ambalate în conserve sau în sucurile la doză. BPA este considerată o substanță de risc, care imită acțiunea unor hormoni, fiind suspectată de creșterea riscului de a dezvolta cancer de sân, de prostată, obezitate sau infertilitate.

Acrilamidă

Se găsește în carbohidrați și duce la apariția cancerului. Elimină complet din dieta ta cipsurile, snacksuri-le sau produsele pe bază de cartof.

Sulfat de sodiu (E514)

Este folosit în lactate procesate precum brânză și produse de panificație. Această substanță este asociată cu probleme de fertilitate, neurologice și tulburări de dezvoltare fetală.

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Se dau 12.000 de lei la angajare! Măsuri de combatere a deficitului forței de muncă

România se confruntă cu diverse probleme, iar unul dintre cele mai mari este deficitul forței…

49 de minute ago

Când vom mai avea zile libere? Mai sunt două minivacanțe

Românii se pot aștepta la mai multe minivacanțe în 2024, calendarul fiind plin de zile…

2 ore ago

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut! Românii vor plăti rate mai mici

Banca Națională a României a făcut un anunț important pentru românii cu împrumuturi. Conform noilor…

3 ore ago

Leul s-a apreciat față de dolar! Moneda națională câștigă teren și în fața euro

Reprezentanții Băncii Naționale a României au publicat cursul valutar pentru ziua de marți, 7 mai…

4 ore ago

Voucherele de vacanță se vor acorda diferit anul acesta. Ce se schimbă pentru bugetari

Voucherele de vacanță pentru anul acesta au fost majorate. Guvernul a anunțat o creștere de…

5 ore ago

Pericol de inundații! Codul Galben vizează 12 râuri

Hidrologii au emis marți o avertizare de Cod galben de inundații pentru 12 râuri, valabilă…

6 ore ago

This website uses cookies.