Info Actual > Culinar > Tort miraculos, cu brânză dulce. Rețeta celui mai delicios desert care nu îngrașă
Culinar

Tort miraculos, cu brânză dulce. Rețeta celui mai delicios desert care nu îngrașă

Tort miraculos, cu brânză dulce. Rețeta celui mai delicios desert care nu îngrașă

Ai poftă să mănânci ceva dulce, dar îți este teamă să nu te îngrași? Ei bine, acest tort miraculos, cu brânză dulce este delicios, se prepară cu ingrediente puține și, ce este cel mai important, nu îngrașă!

Rețeta originală a tortului cu brânză slabă necesită caramelizarea zahărului, dar pentru a face acest desert dietetic, vă prezentăm o versiune similară folosind gem fără zahăr.

Ingrediente necesare pentru tort:

  • 2 ouă,
  • 3 albușuri,
  • 40 g zahăr sau îndulcitor echivalent
  • 1 vârf de sare
  • 5 ml esență de vanilie
  • coajă de lămâie
  • 500 g brânză proaspătă degresată
  • 500 g iaurt natural degresat
  • 60 g amidon de porumb (amidon de porumb)
  • gem de căpșuni fără zahăr

Rețeta pas cu pas

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C și pregătiți o matriță rotundă detașabilă.
  2. Acoperiți fundul formei cu hârtie impermeabilă și ungeți marginile.
  3. Bateți ouăle, albușurile și zahărul cu un tel până se spumează.
  4. Adăugați sarea, vanilia, coaja de lămâie, brânza proaspătă și iaurturile scurse.
  5. Mai bateți puțin și adăugați amidon de porumb. Bate din nou până se omogenizează, potrivit stiridiaspora.ro.

Turnați compoziția în matriță și coaceți timp de aproximativ 40-55 minute. Marja pe care o indic este largă, deoarece depinde de matriță și cuptor; Poate dura aproape o oră întreagă. Înțepați cu o scobitoare în centru, ar trebui să iasă aproape curat.

Lăsați tortul să se răcească puțin, scoateți cu grijă inelul din matriță și lăsați-l să se răcească complet. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă peste noapte la frigider.

Tortul miraculos cu brânză este gata. Se servește cu gem neîndulcit sau compot de casă și fructe.

Poftă bună!