Despre acest pod se știe că este proiectul de suflet al lui Vladimir Putin și a fost inaugurat cu mare fast în anul 2018. Construcția leagă partea de vest a Rusiei de Peninsula Crimeea, peste Strâmtoarea Kerci.

Podul Kerci din Crimeea este cel mai lung din Europa, iar pentru crearea lui costurile au fost uriașe. Acest proiect a fost încă de la început unul strategic, capabil să contribuie la planurile de agresiune ale liderului de la Kremlin.

Joi, 13 octombrie 2022, noi imagini din satelit, realizate de Maxar Technologies miercuri, arată mașini traversând podul Kerci din Crimeea la doar câteva zile după ce o explozie puternică a deteriorat singura legătură rutieră și feroviară dintre Rusia și peninsula ucraineană anexată Rusiei.

Amintim că explozia puternică ce a avut loc sâmbătă, în care au murit cel puțin trei persoane, a fost o lovitură majoră pentru Moscova, iar Kremlinul a răspuns cu atacuri de amploare care au vizat zone civile din Ucraina, în ultimele trei zile.

Azi, imaginile din satelit arată că reparațiile la pod sunt în desfășurare și că traficul auto și feroviar a fost reluat. Fotografiile arată, de asemenea, coloane lungi de camioane de marfă care așteaptă să ajungă din Rusia în Crimeea.

Traficul auto pe pod s-a reluat, dar vehicule mai mari, cum ar fi camioane, dube și autobuze, traversează acum strâmtoarea Kerci cu feribotul.

Autoritățile ruse au reținut opt ​​persoane în legătură cu atacul asupra podului, după cum a relatat și Infoactual.

După cum bine se știe, Podul din Crimeea reprezintă o arteră strategică pentru aprovizionarea civililor, dar și a armatei ruse din peninsulă. În ultimele luni, zeci de convoaie militare rusești au transportat pe pod vehicule, armament și combustibil.