Actual Diverse

Trei copii au făcut românii de baftă în întreaga lume, după ce s-a descoperit că ei sunt autorii unui jaf

Trei copii au făcut românii de baftă în întreaga lume, după ce s-a descoperit că ei sunt autorii unui jaf
 Charlie Ottey

A ajuns în România cu cele mai bune intenții, ca de fiecare dată, dar și cu o nespusă bucurie în suflet. Era fericit în adevăratul sens al cuvântului până când optimismul debordant i-a fost pus la pământ de o întâmplare neașteptată. Aceasta este povestea, ce o redăm în continuare, a regizorului britanic Charlie Ottley, cunoscut ca realizator al Wild Carpathia și Flavors of Romania.

Surpriză! Trei copii au furat echipamentele de filmat ale regizorului britanic, în Timișoara

Au fost găsiți hoții care l-au furat pe celebrul regizor britanic Charlie Ottey, scrie retetesivedete (RV).

La data de 6 Iunie a.c., după ce au fost depistați cei 3 bănuiți de comiterea furtului din Parcul Civic, polițiștii Secției 1 Timișoara au continuat investigațiile, iar, la scurt timp, în aceeași zi, a fost identificat și bărbatul care a găsit drona, ce a fost abandonată pe strada I.C. Brătianu din Timișoara. Bărbatul a fost contactat și a predat drona polițiștilor în cursul acestei zile, 07 iunie a.c,urmând ca aceasta să fie înmânată aparținătorului”, informează, la rândul ei, Poliția Timiș.

După întâmplarea nefericitului eveniment, însuși Charlie Ottey a anunțat poliția. De această dată, poliția s-a mișcat rapid și a acționat pentru recuperarea prejudiciului adus regizorului britanic. Hoții au fost găsiți și surpriză, este vorba despre trei copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, doi băieți și o fată.

Întrebat ce se va întâmpla mai departe, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș, Aurora Voicilă, a spus că „în acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”.

După ce au recurs la fapta necugetată ei au mărturisit, în prezența unui psiholog, așa cum prevede legea, că s-au speriat și au aruncat drona în zona parcului din Timișoara, aproape de Hotelul Continental.

Charlie Ottey a povestit oamenilor legii cum s-a întâlnit cu niște prieteni, apoi s-a așezat pe o bancă, într-un parc din Timișoara, când s-a trezit dinr-o dată că nu mai are geanta cu echipamentele de filmat, printre care și drona.

„A venit din spate, a luat drona și a fugit. Am încercat să îl urmăresc. Am alergat după hoți câteva minute. Dar erau mai tineri, mai bine antrenați și purtau pantofi sport. Așa că am renunțat,” a spus acesta.

Geanta a fost găsită, dar și drona, în Timișoara, în timp ce restul conținutului genții a fost depistat de poliție tocmai la Bacău. Oamenii legii fac, acum, demersurile necesare pentru a trimite echipamentul la Timișoara, unde toate obiectele sunt așteptate de jurnalistul britanic.

Întrebat dacă această întâmplare îi va schimba părerea despre români, renumitul regizor a răspuns ferm: ”Absolut deloc”.

Chiar dacă am fost în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit, aseară (ceea ce s-ar fi putut întâmpla oriunde în lume), noi iubim Timișoara și pentru mine este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Și mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat și ne-au susținut”, a scris acesta pe rețeaua de socializare.

El a precizat că proiectul merge mai departe, în ciuda celor întâmplate, și că echipa sa nu va lăsa un incident minor „să stea în calea promovării acestui frumos județ”.

Pe de altă parte, românii au fost luați în râs pe tot mapamondul în urma acestui incident nefericit.