Lifestyle

Trei predicții care au schimbat lumea. Titanic, telefonul mobil și bomba atomică

Trei predicții care au schimbat lumea. Titanic, telefonul mobil și bomba atomică

Trei predicții care au schimbat lumea. Titanic, telefonul mobil și bomba atomică. Întotdeauna au existat, de-a lungul istoriei, predicții care s-au adeverit.

Am ales trei predicții dintre cele mai neobișnuite, la momentul la care au fost făcute publice. Cu toate că păreau doar lucruri SF în momentul în care au fost enunțate, peste ani și ani s-au adeverit.

The Wreck of the Titan or Futility eBook by Morgan Robertson ...

Predicție despre Titanic

Pare de necrezut, dar scufundarea Titanicului, a fost „prezisă” de o nuvelă numită.  „Futility, or The Wreck of the Titan”, „Epava Titanului” este o nuvelă scrisă de Morgan Robertson. A fost publicată publicată sub numele de Futility în 1898 și revizuită ca „Epava Titanului” în 1912.

Prezintă o linie fictivă a vaporului britanic Titan, care se scufundă în Atlanticul de Nord după ce a lovit un aisberg.Practic, cartea descria în detaliu cum cea mai mare navă construită vreodată se ciocnea cu un gheţar şi se scufunda. Titanic s-a scufundat exact cum era descris în nuvelă, exact 14 ani mai târziu.

Predicție despre dispozitivele wireless

În 1909, Nikola Tesla vorbea despre dispozitivele wireless. „Curând va fi posibil să transmitem mesaje wireless oriunde în lume, orice individ putând să facă asta cu propriile aparaturi”, spunea Tesla pentru New York Times în 1909.

„Un instrument ieftin, nu mai mare decât un ceas, care să permită posesorului său să asculte în orice loc, în mare sau pe pământ, muzică sau cântece, sau discursul unui lider politic, ţinut în orice alt loc îndepărtat, în acelaşi mod, orice desen sau imagine va putea fi transferată dintr-un loc sau altul”, mai spunea Tesla. Azi acest lucru este posibil.

The World Set Free (Cronos Classics) - Kindle edition by H.G.Wells ...

Predicție despre bomba atomică

În 1914, scriitorul H.G. Wells, vorbea în „The World Set Free” despre cum un oraş era distrus de o bombă atomică. Proiectul în cadrul căruia s-a proiectat bomba atomică a început abia în 1942, adică 28 de ani mai târziu.