Categories: Lifestyle

Trucuri care te scapă de burtă. Mihaela Bilic: Trebuie să renunţăm la succesiunea clasică

Trucuri care te scapă de burtă. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit într-o emisiune TV șapte trucuri magice care te vor ajuta să elimini grăsimea nedorită de pe abdomen.  În acest sens, medicul spune că sunt suficiente trei mese principale pe zi, să renunţăm la zahăr, alcool, la alimentele preparate în stil tradiţional şi să nu mai mâncăm carbohidraţi după ora 6 seara.

”Se impune puţină ordine alimentară în ritmul meselor, în ceea ce priveşte cantitatea de mâncare pe care o punem în farfurie, dar şi asupra felului în care este preparată”, spune dr. Mihaela Bilic.

3 mese principale

1. Obişnuiţi-vă să aveţi zilnic 3 mese principale. Această regulă nu doar că vă va ajuta să scăpaţi de burta inestetică, ci vă va ajuta şi să slăbiţi câteva kilograme. ”Efortul de digestie a alimentelor şi mâncatul lor la intervalul 4-5 ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii decât atunci când există o singură masă şi aceea seara”, spune medicul nutriţionist. Potrivit acesteia, o zi în care aţi ”sărit” o masă este o zi în care nu aţi slăbit, iar caloriile venite după sunt asimilate mai repede şi transportate instantaneu în grăsime de depozit, potrivit doctorulzilei.ro.

Eliminaţi din meniul zilnic preparatele ”grele”

2. La această categorie intră preparatele gătite în mod tradiţional, cele care au multă grăsime şi conţin carne tocată. Printre aceste preparate se numără salata de boeuf, sarmale, şniţel, chiftele, sosuri cu smântână. ”Atunci când vreţi să scăpaţi de stratul adipos din jurul burţii trebuie să optaţi pentru variante dietetice: grătar sau cuptor, carne salbă, sos tomat, condimente şi ierburi aromatice”, recomandă dr. Bilic.

3. Evitaţi alimentele cu densitate calorică mare. Produsele care au calorii multe concentrate într-un volum mic, aşa cum este cazul mezelurilor, a caşcavalului, margarina, dulciurile şi fastfood-ul, trebuie înlocuite cu produse care au densitate calorică mică şi volum mare. La acest capitol intreă carnea slabă, peştele, laptele, iaurtul, fructele şi legumele.

4. Redimensionaţi porţiile şi numărul de feluri de mâncare servite la o singură masă. ”Pentru că suntem tot mai sedentari trebuie să renunţăm la succesiunea clasică: aperitiv, ciorbă, fel pricipal şi desert. Două feluri de mâncare sunt suficiente, iar ciorba trebuie să fie una dintre ele. Aceasta va umple stomacul fără un aport mare de calorii şi va asigura senzaţia de saţietate pentru o perioadă lungă de timp”, a mai spus medicul nutriţionist.

Trucuri care te scapă de burtă. Mihaela Bilic: Trebuie să renunţăm la succesiunea clasică

5. Renunţaţi complet la zahăr.  ”Datorită vitezei cu care se absoarbe în sânge determină o secreţie crescută de insulină, hormon care stochează suplimentar grăsimea la nivelul abdomenului”, a mai spus Mihaela Bilic. Pentru persoanele care nu pot renunţa la desert pot opta pentru o salata de fructe.

6. Eliminaţi alcoolul. Berea este şi ea pe lista alimentelor interzise atunci când vrem să scăpăm de burtă. ”Majoritatea băutorilor de alcool au un surplus ponderal provenit atât din caloriile proprii alcoolului – acesta conţine 7 calorii pe gram – cât şi din aportul generos de alimente grase şi sărate care merg bine cu alcoolul”, spune nutriţionista. Băuturile alcoolice au capacitatea de a reduce arderea grăsimilor de depozit şi favorizează transformarea caloriilor alimentare în ţesut adipos.

Carbohidraţii pot fi incluşi în meniul micul dejun

7. Nu mâncaţi carbohidraţi după ora 6 seara. „Pâinea, pastele, orezul, fructele, cartofii şi mămăliga nu au ce căuta în meniul cinei. Explicaţia? După această oră organismul îşi încetineşte metabolismul şi nu mai poate consuma glucidele, aceastea transformându-se automat în grăsime. Astfel, la ultima masă a zilei este indicat să mâncăm carne de orice fel, inclusiv peştele, şi cât mai multe legume. Carbohidraţii pot fi incluşi în meniul micul dejun şi cel al mesei de prânz”.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Cod galben de inundații! Ce zone sunt afectate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare Cod galben…

38 de minute ago

Premierul slovac Robert Fico se află în stare gravă după ce a fost împușcat!

Premierul slovac Robert Fico se află în stare gravă după ce a fost împușcat miercuri…

2 ore ago

Marcel Ciolacu afirmă că sustenabilitatea pentru pe termen lung a României impune pensii private, dar este nevoie și de sprijin din partea mediului privat

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că orice prim-ministru ar aprecia veniturile suplimentare care sunt direcționate…

4 ore ago

Cod galben de vânt! Avertizarea este valabilă două zile

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben pentru județul Caraș-Severin și…

6 ore ago

Voucherele de energie expiră luna aceasta! Până când pot fi folosiți banii

Cetățenii care au primit vouchere de energie de la stat se află acum în situația…

8 ore ago

Vești bune pentru șoferi! Prețurile RCA s-ar putea plafona

Șoferii din România au început să-și repare mașinile în baza poliței CASCO. Acest lucru se…

10 ore ago

This website uses cookies.