Turte la tigaie, direct din caietul bunicii! Este sanatoasa, gustoasa si nu ai nevoie de cuptor ca sa o prepari. Merita incercata!
Asemănătoare cu lipia libaneză, pita grecească e o paine necrescută pe care o prăjeşti în tigaie ca pe o clătită. Nu necesită ulei dacă tigaia este din teflon.
1-Combină făina cu sarea şi adaugă uleiul. Toarnă aprox. 1/2 pahar apă şi amestecă, iar dacă compoziţia pare prea tare, mai adaugă puţin câte puţin apă.
2-Frământă aluatul cu mâna aproximativ 10 minute, până când se desprinde de vas compoziţia.
3-Împarte aluatul în două şi intinde fiecare jumatate, întai cu degetele, apoi cu sucitorul, până când obţii un cerc subţire, de 2-3 mm grosime, asemănător unui blat de pizza.
4- Încinge câteva picături de ulei de masline (se poate şi fără ulei) într-o tigaie si prăjeşte pita pentru până se rumenşte apoi o întorci.
Lipiile de casă arăbești le puteți servi cu sosuri, humus, cartofi sau salată. La prima vedere vă poate părea un pic cam complicat, însă vă garantăm că se prepară foarte simplu. O dată ce le vei prepara, vor deveni preferatele familiei, scrie EVZ.
Candidatul republican la președinție, Donald Trump, a făcut joi declarații controversate. Acesta a susținut că…
Crescătorii de porci și păsări vor primi un sprijin financiar de peste 322 de milioane…
Prețurile carburanților au rămas constante în ultimele două zile. Românii plătesc același preț pentru un…
Guvernul oferă posibilitatea unor bugetari să-și mărească salariul de bază cu peste 50%. Alți bugetari…
Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme rea pentru mai multe…
România se confruntă cu un avertisment serios din partea Comisiei Europene. Țara este în pericol…
This website uses cookies.