Lifestyle

Twitter, decizie istorică. „Angajații nu se mai întorc la lucru”

Twitter, decizie istorică. „Angajații nu se mai întorc la lucru”. Conducătorii Twitter au decis ca angajaţii să nu se mai întoarcă la birou, nici după ce va trece pandemia. Decizia va avea un impact asupra tuturor celor 5.000 de angajaţi care muncesc de acasă de la începutul lunii martie.

„Am decis să lăsăm oamenii să muncească exclusiv de acasă. Ultimele luni au dovedit că lucrurile pot funcţiona şi aşa. Aşadar, dacă angajaţii noştri pot munci de acasă şi vor să continue cu asta, noi nu ne vom împotrivi”, a declarat CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, conform bbc.

În cazul în care există angajați care nu vor putea lucra de acasă, birourile vor fi redeschise până la finalul acestui an. Conducătorii Twitter intenționează, însă, ca deschiderea birourilor să nu se facă mai devreme de luna septembrie.

„Oamenii au dovedit că pot fi mult mai productivi și își fac sarcinile mai ușor muncind de acasă. Mulți dintre ei spun că muncesc mai cu spor acasă și sunt epuizați”, a declarat Sree Sreenivasan, un expert în inovație digitală. Acesta a mai spus că anunțul celor de la  Twitter a fost descris drept „un moment care definește epoca”.

Companiile din întreaga lume încearcă să deschidă treptat birourile în timp ce introduc noi măsuri de distanțare socială.