Lifestyle

Ucigașul ce te poate doborî în câteva ore. Îți intră în nas și îți devorează creierul. Are cea mai marie sursă de infectare

Ucigașul ce te poate doborî în câteva ore. Îți intră în nas și îți devorează creierul. Are cea mai marie sursă de infectare

Ucigașul ce te poate doborî în câteva ore. „Amintiți-vă, această boală este rară și strategiile de prevenire eficiente pot permite un sezon de înot de vară sigur și relaxant”

Este vorba despre meningita amibiană, un ucigaș ce te poate doborî în câteva ore. Boala poate fi declanșată de o infecție virală sau bacteriană care apare cu o mai mare frecvență în lunile de vară, dar și la începutul toameni.

Amiba periculoasă care îți intră în nas și îți devorează creierul. Din nefericire, un caz de amibă rară care devorează creierul a fost confirmat în Florida, SUA, potrivit oficialilor de sănătate din statul american, potrivit BBC.

Afecțiunea  poate ajunge în organism când apa contaminată de la robinet pătrunde în corp prin nas.

Din fericire, amiba nu poate fi transmisă de la persoană la persoană, iar infecțiile sunt de obicei semnalate în statele din sudul Americii.

Având în vedere consecințele mortale ale infecției, Departamentul de Sănătate din Florida (DOH) a emis un avertisment rezidenților din comitatul Hillsborough.

Oficialii din domeniul Sănătății au cerut localnicilor să evite contactul nazal cu apa de la robinete, dar și alte surse cum ar fi lacurile, râurile, iazurile și canalele, unde infecțiile sunt mai probabile în lunile de vară mai calde din iulie şi august.

DOH a îndemnat persoanele care prezintă aceste simptome să „solicite imediat asistență medicală, deoarece boala progresează rapid”.

Această boală este rară și strategiile de prevenire eficiente

„Amintiți-vă, această boală este rară și strategiile de prevenire eficiente pot permite un sezon de înot de vară sigur și relaxant”, a tr DOH.

Primele simptomele ale bolii: infectați cu Naegleria fowleri face mai mult decât să ducă la febră, greață și vărsături, precum dureri de cap, dar şi halucinaţii, studiile arătând că cei care au ghinionul să se infecteze cu amiba care devorează creierul mor într-o săptămână.

Simptomele infecţiei sunt similare meningitei bacteriene ceea ce face ca şansa de a diagnostica iniţial o MAP să scadă considerabil.

În prima fază a bolii, semnele şi simptomele se manifestă prin dureri de cap frontale severe, febră, greaţă, vărsături. În a doua fază a bolii apar o rigiditate a cefei, crize de epilepsie, alterarea stării de conştientă, halucinaţii şi coma.

Simptomele apar de obicei după 1-7 zile (în medie 5) de la înot ori expunerea nazală la o altă sursă de apă contaminată cu Naegleria fowleri. Oamenii mor la 1-12 zile (în medie 5.3 zile) după apariţia simptomelor. MAP este greu de detectat din cauza progresiei rapide a bolii, ceea ce face ca diagnosticul să se facă, de obicei, după decesul persoanei.