Când vine vorba de siluetă, Mihaela Bilic, renumit nutriționist și expert în boli metabolice, susține că multe persoane evită să consume ouă ochiuri, dar „nu pentru că n-ar fi delicios și sățios, ci pentru că este prăjit în ulei.” Celebrul medic a explicat cum se pot prepara ouăle în tigaie, astfel încât să avem un preparat mai puțin caloric.
„Când vine vorba de siluetă, toată lumea evită oul ochi, nu pentru că n-ar fi delicios și sățios, ci pentru că este prăjit în ulei. Ei bine, astăzi voi desființa mitul conform căruia nu poți găti oul decât cu ulei!
Biochimia ne spune că proteinele se coagulează prin căldură și devin albe și ferme (vezi albușul de ou), de unde înainte erau translucide și gelatinoase. Chiar și la restaurant primești ouă ochiuri arse pe margini de atâta prăjit în ulei, dar care au gălbenușul crud, încă acoperit de albuș neîntărit. Alții iau cu lingura uleiul fierbinte din tigaie și îl toarnă peste gălbenuș, doar-doar vor obține oul gătit perfect: cu albușul complet coagulat și gălbenușul cremos.
Știți care e secretul? CAPACUL!!! Se pune un strop de ulei, se sparg ouăle și se acoperă tigaia cu capac. Se lasă 1-2 min la foc mic și….ta-daaaaaa, ridici capacul și ai ochiurile perfecte, fără ulei! Rumenite pe fund, nelipite de cratiță, cu gălbenușul moale și, cel mai important, cu nici 200cal. Aburii de aer cald gătesc oul, nu uleiul. Reușita e garantată, gustul e delicios, iar silueta e salvată.”, recomandă dr. Mihaela Bilic.
Hackerii folosesc o funcție a aplicației WhatsApp pentru a obține acces neautorizat la datele utilizatorilor…
Anul acesta prețul chiriilor a înregistrat o creștere cu 15% față de anul trecut, conform…
Un cutremur a avut loc în România, au anunțat experții în seismologie. Aceștia au oferit…
România se confruntă cu diverse probleme, iar unul dintre cele mai mari este deficitul forței…
Românii se pot aștepta la mai multe minivacanțe în 2024, calendarul fiind plin de zile…
Banca Națională a României a făcut un anunț important pentru românii cu împrumuturi. Conform noilor…
This website uses cookies.