Categories: Lifestyle

Un medic divulgă cel mai important sfat de slăbit de care trebuie să ții cont: „Se pune un strop”

Când vine vorba de siluetă, Mihaela Bilic, renumit nutriționist și expert în boli metabolice, susține că multe persoane evită să consume ouă ochiuri, dar „nu pentru că n-ar fi delicios și sățios, ci pentru că este prăjit în ulei.” Celebrul medic a explicat cum se pot prepara ouăle în tigaie, astfel încât să avem un preparat mai puțin caloric. 

Biochimia ne spune că proteinele se coagulează prin căldură

„Când vine vorba de siluetă, toată lumea evită oul ochi, nu pentru că n-ar fi delicios și sățios, ci pentru că este prăjit în ulei. Ei bine, astăzi voi desființa mitul conform căruia nu poți găti oul decât cu ulei!

Biochimia ne spune că proteinele se coagulează prin căldură și devin albe și ferme (vezi albușul de ou), de unde înainte erau translucide și gelatinoase. Chiar și la restaurant primești ouă ochiuri arse pe margini de atâta prăjit în ulei, dar care au gălbenușul crud, încă acoperit de albuș neîntărit. Alții iau cu lingura uleiul fierbinte din tigaie și îl toarnă peste gălbenuș, doar-doar vor obține oul gătit perfect: cu albușul complet coagulat și gălbenușul cremos.

Știți care e secretul? CAPACUL!!!

Știți care e secretul? CAPACUL!!! Se pune un strop de ulei, se sparg ouăle și se acoperă tigaia cu capac. Se lasă 1-2 min la foc mic și….ta-daaaaaa, ridici capacul și ai ochiurile perfecte, fără ulei! Rumenite pe fund, nelipite de cratiță, cu gălbenușul moale și, cel mai important, cu nici 200cal. Aburii de aer cald gătesc oul, nu uleiul. Reușita e garantată, gustul e delicios, iar silueta e salvată.”, recomandă dr. Mihaela Bilic.

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Hackerii au găsit noi metode să fure datele utilizatorilor de telefoane mobile

Hackerii folosesc o funcție a aplicației WhatsApp pentru a obține acces neautorizat la datele utilizatorilor…

3 ore ago

Prețul chiriilor a crescut! Românii plătesc cu 15% mai mult

Anul acesta prețul chiriilor a înregistrat o creștere cu 15% față de anul trecut, conform…

4 ore ago

Un nou cutremur a zdruncinat România! Unde s-a produs seismul

Un cutremur a avut loc în România, au anunțat experții în seismologie. Aceștia au oferit…

5 ore ago

Se dau 12.000 de lei la angajare! Măsuri de combatere a deficitului forței de muncă

România se confruntă cu diverse probleme, iar unul dintre cele mai mari este deficitul forței…

6 ore ago

Când vom mai avea zile libere? Mai sunt două minivacanțe

Românii se pot aștepta la mai multe minivacanțe în 2024, calendarul fiind plin de zile…

8 ore ago

Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut! Românii vor plăti rate mai mici

Banca Națională a României a făcut un anunț important pentru românii cu împrumuturi. Conform noilor…

9 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.