Actual

Un produs alimentar a fost retras de urgență din magazine! Suspiciune de contaminare cu Salmonella

Un produs alimentar a fost retras de urgență din magazine! Suspiciune de contaminare cu Salmonella

În urma unor anunțuri publicate de ANSVSA, un produs extrem de cumpărat și apreciat de români a fost retras de urgență din magazine! Zeci de cazuri de salmonella în Europa au dus la o asemenea decizie.

Auchan a retras din România mai multe produse Kinder!

Mai multe produse Kinder cu proveniență din Belgia au fost retrase din diverse supermarketuri pe întreg teritoriul Europei, asta după ce producătorul Ferrero a identificat mai multe cazuri de salmonella. Vizate sunt strict produsele venite din uzina Arlon, Belgia:

”Motivul retragerii: suspiciune de contaminare cu Salmonella. Persoanele care au achiziționat produsele având EAN-ul menționat sunt rugate sa nu îl consume și să îl returneze la Serviciul Client, urmând sa li se returneze contravaloarea acestuia”, a transmis Auchan.

În cursul zilei de marți, 63 de cazuri de salmonella au fost identificate pe teritoriul britanic, potrivit unui purtător de cuvânt al autorității sanitare, iar produsul „vinovat” ar fi oul de ciocolată Kider Surprise, scos de pe raft de urgență.

Centrul național de referință din cadrul Institutului Pasteur, Franța, au identificat 21 de persoane infectate cu salmonella. Dintre acestea, 15 persoane au precizat că au consumat produse Kinder.

„Investigațiile efectuate de Santé Publique France au scos la lumină consumul anumitor produse marca Kinder care fac obiectul retragerii în zilele de dinaintea apariției simptomelor la cei 15 bolnavi care au putut fi intervievați până la această dată”, a precizat Santé Publique France.

Purtătorul de cuvânt Fererro a precizat că retragerea produselor de pe piața din Franța a afectat comercializarea a sute de tone de produse cu ciocolată. Vizate sunt următoarele produse: Kinder Surprise de 20g și 100g, Kinder Schoko-Bons, Kinder Mini Eggs și Kinder Happy Moments.