Lifestyle

Unde duce EXCESUL de cafea? Iată la ce probleme grave de sănătate te expui

Unde duce EXCESUL de cafea? Iată la ce probleme grave de sănătate te expui

Unde duce EXCESUL de cafea? Iată la ce probleme grave de sănătate te expui

Medicii recomandă cel mult două căni de cafea pe zi, băută în exces, această licoare poate aduce, pe lângă plăcere, nenumărate probleme de sănătate.

Dar excesul de cafea este unul dintre factorii care contribuie la eliminarea calciului din organism. Iar asta provoaca fragilitatea oaselor si incidenta fracturilor.

Structura interioara a oaselor seamana cu cea a unui fagure de miere. Osteoporoza largeste spatiile din interiorul ”fagurelui”, iar peretii acestuia devin mai subtiri.

 

  • Dependenta de cafea

„Desi cartile de specialitate nu precizeaza existenta acestui tip de dependenta, din ce in ce mai multa lume foloseste expresia, bazandu-se pe propria experienta si pe experimentele facute de ei sau de apropiatii lor” se arata pe site-ul oficial al Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova.

  • Anemia feripriva

Consumul de cafea poate duce la anemie feripriva. Cafeaua interfereaza cu absorbtia de fier!

  • Probleme gastrointestinale

Cafeaua poate deteriora mucoasa organelor gastrointestinale. Consumul de cafea este interzisă persoanelor cu gastrita, colita si ulcere.

Iată la ce probleme grave de sănătate te expui:

  • Tulburarea anxioasa indusa de cafeina. Elementele esentiale ale tulburarii anxioase induse de o substanta sunt simptomele anxioase proeminente (transpiratie, tremurături, bătăi de inimă rapide, dificultăti în respiratie, greată, lesin, dureri toracice, palpitatii) care sunt considerate a fi efectele directe ale unei substante.

Cafeina in combinatie cu unele medicamente pot afecta ficatul

  • Interactiunea cu medicamentele. Cafeina in combinatie cu unele medicamente pot afecta ficatul si functionarea acestuia.

Moleculele de cafeina sunt suficient de mici pentru a penetra placenta si aluneca in circulatia sangelui copilului

  • Efecte asupra gravidei. Moleculele de cafeina sunt suficient de mici pentru a penetra placenta si aluneca in circulatia sangelui copilului. Spre deosebire de adulti, organele si sistemele fetusilor nu sunt pe deplin functionale, prin urmare, nu pot metaboliza totalmente cafeina si nici nu o pot elimina.