Diverse

Unul dintre cei mai bogați afaceriști din Prahova a fost găsit spânzurat. Care a fost motivul

Unul dintre cei mai bogați afaceriști din Prahova a fost găsit spânzurat. Care a fost motivul

Patronul hotelului Prahova Plazza Hotel din Ploiești, Doru Morcovescu, a fost găsit mort în baia apartamentului său din hotel, în seara zilei de 29 decembrie. Potrivit primelor informații oferite de sursele judiciare, s-ar fi spânzurat de un calorifer.

Se pare că trupul afaceristului a fost găsit de un angajat al hotelului, acesta fiind și cel care a dat alarma. Ulterior a fost chemată ambulanța, dar din păcate medicii nu au mai putut să facă nimic pentru bărbat și au constatat decesul.

Polițiștii au demarat cercetările

Doru Morcovescu a fost unul dintre cei mai importanți investitori din Prahova în domeniul turismului, iar o bună perioadă s-a aflat în topul celor mai bogați oameni din România.

În anul 2010 s-a aflat în topul milionarilor, iar în 2013 averea sa a fost estimată la 13 milioane de euro. Pe lângă hotelul Prahova din Ploiești, Doru Morcovescu mai avea și alte proprietăți și unități turistice, mai ales în zona Slănic și Vălenii de Munte.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă

Imediat, oamenii legii au început cercetările pentru moarte suspectă.  “În cursul acestei seri, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați despre faptul că în incinta unei unități hoteliere un bărbat s-ar fi sinucis.

Ajunși la fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în interiorul unei camere de hotel, fiind găsit, din nefericire, trupul neînsuflețit al unui bărbat de 61 de ani.

Ar fi avut datorii mari la cămătari

În cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor producerii incidentului”, au transmis reprezentanți ai poliției Prahova.

Deocamdată nu se știe motivul real care l-a determinat pe afacerist să-și ia zilele, dar sursele spun că acesta ar fi avut datorii mari la cămătari și, în plus, suferea de depresie.