Categories: Actual

Ursula von der Leyen îl atacă pe Orban: „Legea este rușinoasă”

„Șefii de stat și de guvern au purtat o discuție foarte personală și emoțională asupra legii maghiare, în care homosexualitatea este practic plasată la nivelul pornografiei, iar această lege nu servește protecției copiilor, este un pretext pentru discriminare. Această lege este rușinoasă”, a decretat Ursula von der Leyen la dezbaterea plenară din Parlamentul European cu privire la concluziile ultimului Consiliu European.

Președintele Comisiei a adăugat că „în cazul în care Ungaria nu îşi va schimba atitudinea, Comisia va folosi competențele care i-au fost conferite ca garant al tratatelor, precizând că apelăm la aceste puteri indiferent de statul membru”.

Comisarul pentru economie Paolo Gentiloni a explicat că Comisia UE evaluează PNRR-ul Ungariei, în special în ceea ce privește respectarea recomandărilor UE 2019-2020, inclusiv respectarea statului de drept, corupției, independenței judecătorilor.

Ursula: „Ungaria este mecanismul de audit”

„Ceea ce evaluăm în special la Ungaria este mecanismul de audit, tratamentul echitabil și nediscriminatoriu al beneficiarilor fondurilor și provocările întâmpinate de recomandările UE privind statul de drept, cum ar fi corupția şi independența sistemului judiciar. Lucrăm pentru a închide discuția cât mai curând posibil, respectând însă regulile”.

Ursula von der Leyen îl atacă pe Orban. Polonia se află şi ea în vizorul Bruxelles-ului

„Nu putem să stăm şi să privim atâta timp cât există regiuni care se declară libere de LGBT. Nu vom lăsa niciodată ca o parte a societății noastre să fie stigmatizată din cauza părerilor oamenilor, a etniei, punctelor de vedere politice sau a credințelor religioase. Să nu uităm că atunci când apărăm părți ale societății noastre, apărăm libertatea întregii noastre societăți”.

Există multe locuri în lume în care poți câștiga bani frumoşi

„În ce priveşte viitorul UE avem opinii diferite, dar trebuie să acceptăm dreptul tuturor de a-și exprima opinia în mod deschis, fără a-i umili sau critica pe alții. Trebuie să fim de acord asupra dreptului fiecăruia de a-și decide viața după bunul plac. Există multe locuri în lume în care poți câștiga bani frumoşi și poți face afaceri bune, însă atunci când vine vorba de a trăi în pace și libertate, nu există un loc mai bun decât Europa, europenii sunt diferiți, dar există valori care ne unesc. Viaţa lungă Europei” – a continuat Von der Leyen.

UE ar fi pregătită să blocheze planul de redresare, păstrând în stand-by cele șapte miliarde pe care le cere Ungaria, probabil în așteptarea deschiderii guvernului pe diferitele fronturi ale confruntării cu UE. Până luni, 12 iulie, Bruxelles-ul trebuie să se exprime vizavi de PNRR-ul maghiar. Cazul fusese deja ridicat de președintele grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş, care într-o scrisoare trimisă președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen, a cerut să nu se „dea undă verde” planului de redresare al „lui Orban”, înghețând cele 7 miliarde de euro destinate Budapestei până la îndeplinirea unei serii de condiții, precum accesul biroului antifraudă al UE (Olaf) la lista beneficiarilor finali ai banilor PNRR. Cioloş a subliniat că „corupția din Ungaria lui Viktor Orban este endemică și sistemică”, o problemă ridicată de mai multe ori şi de Comisia Europeană, potrivit lastampa.it.

Însă posibilitatea blocării fondurilor de la Budapesta din cauza riscului corupției este legată inevitabil de cealaltă confruntare în curs cu Bruxelles-ul, cea a drepturilor LGBTQ. Comisia Europeană lucrează deja la o scrisoare de punere în întârziere a legii pe care Orban refuză cu încăpățânare să o schimbe, în ciuda criticilor acerbe primite de la toți ceilalți lideri europeni chiar și în timpul unei confruntări foarte deschise la ultimul summit european. Comisia spera ca Ungaria să facă măcar un pas înapoi, sau cel puțin să aducă unele modificări legii create, potrivit guvernului, pentru a proteja minorii de propaganda gay. Numai că, după cererea oficială de clarificare, autorităţile de la Bruxelles-ul au anunţat că nu sunt satisfăcute și, cu excepția schimbărilor de direcție din partea guvernului Orban, deschiderea unei proceduri de încălcare a dreptului comunitar pare inevitabilă.

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

2 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

2 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

2 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Inegalabilul Davila

This website uses cookies.