Actual

USR a pus o ”piedică” colegială lui Virgil Popescu, ministrul economiei

USR a pus o ”piedică” colegială lui Virgil Popescu, ministrul economiei în Plenul Camerei Deputaților. Ministrul economiei, Virgil Popescu, a dat explicații astăzi în fața deputaților cu privire la măsurile de relansare economică post-COVID-19 pe care le are în vedere actualul cabinet.

USR trimite în corzi guvernul

Virgil Popescu a participat în Plenul Camerei Deputaților la „Ora Guvernului”, la invitația grupului parlamentar al USR.

USR a dorit să i se ofere lămuriri privind proiectele guvernului pentru companiile de energie și din industria auto, liberalizarea prețului la gaze naturale și protecția consumatorului vulnerabil, situația Complexului Energetic Oltenia și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Deputatul USR Cristina Prună a atras atenția că lucrurile nu arată foarte bine pentru România în ceea ce privește proiectele strategice și a dat exemplu exploatarea gazelor din Marea Neagră:

Cristina Prună, deputat USR: ”Un mare partener strategic, o companie americană e pe cale să se retragă din România, după ce a investiții 1,5 miliarde de euro. Cum credeți că o astfel de investiție, care necesită capital extrem de mare și comportă riscuri extrem de mari, cum credeți că putem să aducem aceşti parteneri strategici alături de noi?”

Ministrul economiei, Virgil Popescu, a precizat că tot ceea ce a ținut de executiv pentru deblocarea proiectului s-a realizat.

”Desigur ne dorim deblocarea investițiilor din Marea Neagră și sunt importante și prioritare pentru România. Este o investiție strategică de securitate națională care trebuie făcută. Două lucruri trebuiau făcute. Unu, abrogare Ordonanței 114 a ținut de guvern – am făcut-o. Al doilea lucru, modificarea Legii Offshore ţine de parlament.” a fost răspunsul lui Virgil Popescu șa interperarea Cristinei Prună.

Social-democrații au atras atenția însă că toate companiile care au beneficiat de măsurile prevăzute în Ordonanța 114 au înregistrat profit, chiar dacă actul normativ a fost criticat de PNL și USR şi apoi a fost respins în parlament.