Info Actual

Info Actual > Social > Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare: ”Depinde de contractul încheiat de Comisia Europeană”
Social

Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare: ”Depinde de contractul încheiat de Comisia Europeană”

Valeriu Gheorghiță, despre campania de vaccinare: ”Depinde de contractul încheiat de Comisia Europeană”

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului, dar și despre posibilitatea suplimentării numărului de doze de ser salvator. Medicul a afirmat că următoarele două săptămâni de campanie vor fi dificile, dat fiind că numărul de doze disponibile este limitat.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță și-a exprimat speranța în ceea ce privește compania AstraZeneca. Acesta speră că nu va mai dura mult până când va avea autorizație de a-și pune vaccinul pe piață, compania AstraZeneca. Acest lucru ajută forte mult UE, inclusiv România.

”Depinde de contractul încheiat de Comisia Europeană”

Valeriu Gheorghiță a spus că se pare că nu putem să suplimentăm numărul de doze, când a fost întrebat despre acest lucru.

„Din păcate, nu. Suntem… Depinde de contractul încheiat de Comisia Europeană cu fiecare companie în parte. Noi ne așteptăm ca la finele acestei luni AstraZeneca să primească autorizare de punere pe piață de la Agenția Europeană a Medicamentului. Dacă intră în derulare calendarul de livrare, noi sperăm undeva după jumătatea lui februarie, ar crește semnificativ disponibilitatea dozelor. Asta se va vedea în numărul de persoane vaccinate.

”După ce se va obține autorizarea, vom putea reface toate estmările legate de ritmul vaccinare”

„Comisia Europeană a încheiat un contract cu AstraZeneca pentru 300 de milioane de doze, care mai pot fi suplimentate cu încă 100 de milioane. Rata României e de 4,3%, dar depinde de perioada de livrate. Oricum, numărul de doze e semnificativ mai mare. Nu avem un calendar oficial, dar când vom avea acces la aceste date, după ce se va obține autorizarea, vom putea reface toate estmările legate de ritmul vaccinare”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, potrivit B1.