Info Actual > Ezoteric > Vârsta planetară a lui Marte VS. criza de la 40 de ani. Ce legătură există
Ezoteric

Vârsta planetară a lui Marte VS. criza de la 40 de ani. Ce legătură există

Vârsta planetară a lui Marte VS. criza de la 40 de ani. Ce legătură există

Vârsta planetară a lui Marte este extrem de agitată, iar oamenii cu vârsta între 41-55 ani sunt influențați negativ. Ei încep să se confrunte cu un război interior, dar şi exterior. Devin irascibili cu persoanele din jur.

Astrologul Alexandru Păunescu a explicat tranziţia dintre perioada Soarelui şi cea a lui Marte, dar şi diferenţa dintre această criză şi cea trăită în adolescenţă, în perioada lui Venus.

„Dacă prima criză din planul conştient am avut-o în perioada lui Venus, în adolescenţă, perioada lui Marte vine şi pune cumva sub semnul întrebării competenţa: ce pot să fac singur, care este utilitatea mea fără ceilalţi? Şi aici Marte are nevoie să acţioneze, să întreprindă, să facă lucruri care sunt ale lui. E cumva foarte posesiv acest Marte şi tinde să se valideze pentru că asta caută Marte. Şi în societatea pe care noi o avem acum, foarte importantă este competiţia. Şi tot acest nivel de competiţie permanent în relaţii, la muncă pentru că Marte reprezintă acest campion şi tot acest nivel de competiţie tinde din nou să vină pentru a-mi valida lucrurile”, a declarat Alexandru Păunescu, pentru Astrosens.ro.

 

Vârsta planetară a lui Marte şi ‘cadourile’ sale

Această perioadă nu trebuie tratată cu o atitudine de deznădejde, întrucât Marte aduce şi beneficii, pe lângă plusul de energie care îl caracterizează. Folosită conştient, această vârstă poate fi chiar benefică pentru a construi lucruri bune şi de durată, care ne vor reprezenta mai bine ca indivizi.

„Ei bine, dacă traversăm o perioadă de Marte într-un mod sănătos, vorbim despre acţiuni şi proiecte care să fie ale mele. Fie că vorbim despre o familie, fie că vorbim despre o afacere, fie că vorbim despre ceva pe care eu îl creez într-un sistem concret, ceva care mă reprezintă, adică eu mă transpun în ceva care mă reprezintă.

Şi asta este perioada în care Marte poate fi utilizat foarte bine pentru că deja ştiu cine sunt, am trecut peste toate etapele de evoluţie şi ajung să fac efectiv ceva cu tot ceea ce am”, a mai punctat Alexandru Păunescu.

Află totul despre criza bărbatului la 40 de ani

Și astrologul Daniela Simulescu a vorbit despre criza vârstei de 40 de ani, în special la bărbaţi. În ceea ce priveşte cum se manifestă criza vârstei de 40 de ani şi de la ce porneşte, Alexandru Păunescu a conchis cu următoarele precizări:

„Vorbim de competiţie şi competiţia se stabileşte de obicei cu aceiaşi semeni, adică alţi bărbaţi, aici apare o criză de identitate, de masculinitate, de potenţă. Toate lucrurile astea trebuie cercetate pentru că, cel mai adesea, ele sunt favorizate de o perioadă de Soare – care este mai dificilă – şi apoi vine Marte”, explică astrologul.

Vârsta planetară a lui Marte VS. criza de la 40 de ani. Ce legătură există

„Şi Marte, de obicei, transpune aceste probleme psihologice sau conflicte psihologice şi într-un plan real pentru că Marte tinde să metabolizeze foarte bine ceea ce nu funcţionează şi apar diverse aspecte somatice de natură acută, adică începe să ma doară ceva, să am diverse afecţiuni pe care nu le-am avut până acum şi trebuie să mă întorc puţin să văd ce nu a funcţionat înainte sau de ce reacţionează corpul meu aşa”,  explică Daniela Simulescu.