Info Actual

Info Actual > Politică > Veste bună pentru datornicii cu rate la bănci. Premierul a făcut anunțul așteptat de mulți români
Politică

Veste bună pentru datornicii cu rate la bănci. Premierul a făcut anunțul așteptat de mulți români

Veste bună pentru datornicii cu rate la bănci. Premierul a făcut anunțul așteptat de mulți români

 

Premierul Florin Cîțu a afirmat, miercuri, după ședința de Guvern,  că a fost adoptată ordonanța care prevede prelungirea amânării ratelor la bănci.

„O altă ordonanță este una pe care o așteaptă mulți români, modifcarea Ordonanței 37. Este vorba de prelungirea amânării ratelor la bancă. Dacă ai avut 9 luni de zile, nu mai poți. Ceilalți o pot face până la maximum de 9 luni. Condițiile rămân aceleași”, a spus Florin Cîțu.

Se îngheață salariile bugerarilor

De asemenea, premierul Florin Cîţu amai spus, că salariile şi sporurile de care beneficiază personalul din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv cei care ocupă funcţii de demnitate publică, se vor menţine anul viitor la nivelul celor din decembrie 2020.

„Legat de ordonanţa iniţiată de Ministerul Finanţelor Publice, această ordonanţă reprezintă o economie la buget de aproape 17,6 miliarde de lei pentru anul 2021.

La primul articol: se menţin în cuantum brut salariile şi sporurile de care beneficiază personalul din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv personalul care ocupă funcţii de demnitate publică şi funcţii asimilate acestora, la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020.

Acesta este un impact bugetar de aproape 12 miliarde de lei”, a precizat Cîţu.

Când va fi gata bugetul pentru anul 2021

Premierul Florin Cîţu a mai spus că bugetul pe anul viitor va fi prezentat în Parlament spre sfârşitul lunii ianuarie, iar discuţiile cu miniştri pe acest subiect vor începe de săptămâna viitoare.

„Bugetul pe anul viitor va fi prezentat în Parlament spre sfârşitul lunii ianuarie. Vom începe discuţiile pe acest subiect cu miniştrii de săptămâna viitoare. Vom merge pe dezbatere în Parlament cu bugetul. (…) Eu vă garantez că vor creşte şi pensiile şi alocaţiile anul viitor”, a spus premierul într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.