Actual

Vești bune pentru italieni! Papa Francisc își reia audiențele publice

Vești bune pentru italieni! Papa Francisc își reia audiențele publice

Veste bună pentru italieni! Papa Francisc își va relua audiențele generale de miercuri în prezența publicului. Acest lucru se va întâmpla începând cu 2 septembrie, iar audiențele vor avea loc într-o curte închisă a Palatului apostolic şi nu în Piaţa Sf. Petru, a anunţat miercuri Vaticanul.

Audienţele de miercuri, care nu au mai avut loc în public de peste şase luni din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfăşura în curtea San Damaso a Palatului apostolic, unde vor fi instalate maximum 500 de locuri pe scaune, conform normelor de securitate sanitară, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP.

Intrarea în curte poate fi posibilă fără rezervare, dar cu două ore înainte de audiență, care se întâmplă mereu la ora locală 09:30 (07:30 GMT), a mai informat Vaticanul. Cu toate acestea, din cauza configuraţiei locului, este puţin probabil ca Papa Francisc să meargă acolo la bordul „papamobilului”, aşa cum făcea adesea în Piaţa Sf. Petru.

Ultima sa audienţă generală de miercuri datează din 26 februarie. Papa Francisc, foarte dornic de contacte directe, a strâns atunci mâinile a zeci de credincioşi şi a sărutat câţiva copii, aşezaţi în primul rând al unei mulţimi de 12.000 de persoane, unde au putut fi văzute mai multe persoane care purtau deja măşti de protecţie.

San Damaso este curtea principală a Palatului apostolic, locul de primire a şefilor de stat şi de guvern şi a altor oficiali primiţi de Suveranul Pontif. Ea este de asemenea folosită de papi pentru a se întâlni uneori cu grupuri de pelerini.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *