Actual

Wizz Air își ia în râs proprii clienți. Transportatorul aerian a renunțat la una din cele mai importante rute

evz.ro; compania aeriană Wizz Air renunță la o rută importantă
FOTO: evz.ro

Consiliul de Administrație al companiei aeriene low cost Wizz Air a decis să renunțe la una din cele mai preferate rute ale românilor. Compania a suspendat  în ultima perioadă mai multe zboruri spre nemulțumirea pasagerilor.

Ruta anulată de compania maghiară este preferată de români mai ales pe timp de vară. Prin urmare planurile multor turiști au fost date peste cap după ce Wizz Air a renunțat la zborurile regulate din Timișoara spre aeroportul din Santorini, Grecia.

Transportatorul aerian low cost Wizz Air a suspendat o rută importantă

Transportatorul aeriană low-cost a eliminat din sistemul de rezervări zborurile sezoniere pe care urma să le opereze în acest an spre aeroportul din renumita insulă din Grecia. Potrivit boardingpass.ro zborurile  vor fi reluate din iunie 2023.

Pe de altă parte, în vara acestui an Wizz Air va opera zboruri din aeroportul din Timișoara spre insula Zakynthos. Ruta va fi inaugurată la jumătatea lunii iunie. Aeronavele vor zbura în fiecare zi de joi. Compania maghiară a renunțat la mai multe rute printre care și curse interne.

În luna ianuarie, firma aeriană a închis baza operațională de la aeroportul ”George Enescu” din Bacău, prin urmare au fost anulate zboruri de pe cinci rute. De asemenea, Wizz Air a renunțat la zborurile operate între aeroportul ”Henri Coandă” și cel din Viena, la care se adaugă și alte patru rute spre și dinspre București, Cluj-Napoca și Sibiu.

Începând cu 20 martie, ruta  București-Ancona va fi suspendată, preț de câteva luni bune, până la 30 octombrie, cu toate că ruta a fost inaugurată la începutul acestui an. Șansele ca zborurile să fie reluate la finalul anului în curs sunt infime.

Totodată, și ruta spre și dinspre aeroportul Henri Coandă București -Rimini va fi de asemenea suspendată. Ultimul zbor va fi operat pe 15 mai 2023, însă, în acest caz sunt foarte mari ca zborurile să fie reluate în noiembrie 2023.

Wizz Air a fost desemnată cea mai proastă companie aeriană pe distanțe scurte

În perioada 24 martie – 30 octombrie 2023 compania Wizz Air va renunța și la ruta dinspre Sibiu și Madrid. Pe durata sezonului estival între 21 martie și 1 noiembrie 2023 ruta dintre Iași și Bari va fi suspendată.

Conform unui sondaj realizat de organizația britanică ”Which”, compania amintită a fost desemnată ca fiind cea mai proastă companie aeriană pe distanțe scurte, informează theguardian.com. Mai puțin de jumătate dintre clienții chestionați au fost mulțumiți în timp ce British Airways a obținut un procentaj de 56%.

Cel mai mare scor a fost obținut de Jet2.com. Wizz Air a obținut o singură stea din cinci pentru experiența de îmbarcare, mediul din cabină și efortul scaunelor. La capitolul calitate-preț-curățenie pasagerii care au zburat cu Wizz Air nu acordat mai mult de două stele.

În momentul de față compania maghiară operează zboruri pe distanțe scurte de pe opt aeroporturi din Marea Britanie, printre care Birmingham, Edinburgh, Gatwick și Luton. În luna decembrie a anului trecut ”Autoritatea Aviației Civile” a precizat că are ”îngrijorări semnificative” referitor la practicile inacceptabile deoarece majoritatea plângerilor înregistrate au venit din partea clienților Wizz Air. De asemenea, Autoritatea a constat că transportatorul aerina întârzia să plătească banii datorați pasagerilor, potrivit profit.ro.