Social

Ziua Culturii Naționale la Muzeul Antipa în 2021! Cum se va desfășura evenimentul în pandemie

Ziua Culturii Naționale la Muzeul Antipa în 2021! Cum se va desfășura evenimentul în pandemie

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici, vineri, 15 ianuarie 2021, să descopere natura participând la ateliere online interactive dedicate viețuitoarelor din Delta Dunării! Copiii vor identifica, prin intermediul unei prezentări interactive, tipuri de medii de viață și grupe de animale ce pot fi întâlnite în deltă, se vor familiariza cu noțiuni despre deltă, în general, și cu câteva caracteristici ale Deltei Dunării în mod particular, cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

Întâlnirile online, la care pot participa copii cu vârste între 6 și 10 ani, se vor desfășura pe platforma ZOOM începând cu orele 10:00 și 12:00.

Proiectul „Descoperă natura!”, din care fac parte atelierele online „Delta Dunării”, cuprinde teme și activități menite să satisfacă nevoia de cunoaștere și de învățare a copiilor și surprinde aspecte din medii naturale de viață ce se regăsesc în dioramele muzeului, informează printr-un comunicat Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa este un muzeu din București. Patrimoniul muzeului este format din peste 2 milioane de piese, grupate în diferite colecții zoologice, paleontologice, de minerale și roci și etnografice.

Ca majoritatea Muzeelor de Istorie naturală, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” are trei funcții principale :

– Muzeologia, anume conservarea, restaurarea și prezentarea Colecțiilor, atât pentru cercetători, pentru corpul didactic sau pentru școlari, cât și pentru public;

– Cercetarea, anume expedițiile, taxonomia, lucrările științifice în diferitele domenii ale istoriei naturale, și publicațiile corespunzătoare;

– Învățământul și vulgarizarea, anume învățământul superior, studiile doctorale, conferințele, activitatea de popularizare didactică, relațiile cu învățământul public, publicarea documentelor, cărților, broșurilor, CD-urilor și site-urilor difuzând ceea ce Grigore Antipa și Emil Racoviță numeau „Cultura naturalistă”.

Instituția păstrează un patrimoniu prețios format din colecții osteologice, zoologice, mineralogice, geologice, paleontologice și etnografice, la care se adaugă biblioteca, desene, schițe, hărți, tablouri, obiecte moștenite de la savanții și exploratorii din trecut : în total, peste 2 milioane de piese, cele mai numeroase și mai diverse din România. Neputând fi expuse toate deodată, o parte din ele folosesc pe rând expozițiilor temporare, cea mai mare parte rămânând în sertare pentru a folosi ca bază pentru un larg evantai de cercetări în domeniul științelor naturale.