Lifestyle

10 plante miraculoase pentru plamani! Ii mentin sanatosi si combat infectiile respiratorii

10 plante miraculoase pentru plamani! Exista remedii babesti care sunt intotdeauna de ajutor, insa reamintim ca este important sa tineti cont de sfaturile doctorilor si sa nu renuntati la tratamentele prescrise de acestia.

1. Rădăcină de lemn dulce

Rădăcină de lemn dulce este utilizată în medicina tradițională chineză și este considerată a fi un bun remediu pentru combaterea infecțiilor tractului respirator deoarece curăță nasul, gâtul și plămânii. De asemenea, este un expectorant natural eficient

2. Podbalul

Frunzele de podbal au proprietati emoliente și expectorante, coleretic-colagoge, antispastice, tonice și antiinflamatoare.

Preparatele din frunze de podbal sunt recomandate, mai ales, în tratarea bolilor aparatului respirator, cum ar fi bronșita, laringita, astmul bronșic, emfizemul pulmonar, silicoza și chiar tuberculoza, în faza incipientă.

10 plante miraculoase pentru plamani: Ii mentin sanatosi si combat infectiile respiratorii

3. Cimbrul

Cimbrul este foarte puternic in lupta impotriva congestiei pulmonare. El produce uleiuri antiseptice puternice care sunt clasificate ca antibiotice si antifungice naturale. Cimbrul a fost utilizat ca un remediu pentru probleme pulmonare consumat inca din antichitate si este utilizat pe larg si astazi pentru a preveni si trata infectiile tractului respirator si pneumoniile infectioase bacteriene.

4. Rădăcina de Osha

Osha este o planta originara din zona Muntilor Stancosi si a fost utilizata din timpuri istorice de catre bastinasii americani pentru sprijinul sistemului respirator. Unul dintre beneficiile principale ale radacinii de osha este ca ajuta la sporirea circulatiei in plamani, ceea ce usureaza respiratia profunda

5. Oregano

Compușii carvacrol și rozmarinic din oregano ajută la descongestionarea naturală și, de asemenea, au proprietăți antihistaminice care reduc inflamația și iritațiile de la nivelul tractului respirator. Oregano este, de asemenea, un antibiotic natural.

Mai multe plante benefice pentru plamani gasesti  pe Doctorulzilei.