Social

100.000 de șomeri, doar într-o săptămână. Violeta Alexandru. „Sper să nu trecem de 500.000”

100.000 de șomeri, doar într-o săptămână. Violeta Alexandru. „Sper să nu trecem de 500.000”. Violeta Alexandru a declarat la TVR că șomajul se află într-o creștere alarmantă. Ministrul Muncii a mai spus că încearcă să găseacă măsuri active de sprijinire a angajatorilor, „cu un procent de 30 la sută din salariu”.

„Cel mai probabil, procentul va fi în jurul a 41 la sută. Aşa se conturează concluzia după dezbaterile avute cu partenerii sociali. Dar, până nu luăm o decizie, vă informez asupra unei intenţii.

Nu aş vrea să închid încă discuţiile cu cei care mai au idei de adus. Rămâne să decidem în zilele următoare. Sprijinul este din costul salarial per fiecare angajat. Va fi acordat pe trei luni în sumă fixă, după care vom modifica măsura în raport cu revenirea la activitate a angajatorilor şi angajaţilor”, a declarat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă cum se dau banii ...

„Avem în vedere o măsură activă de sprijinire a angajatorilor”

„Vom sprijini direct angajatorii care reiau în activitate pe cei care nu mai au nici un loc de muncă. Avem în vedere o măsură activă de sprijinire a angajatorilor cu un procent de 30 la sută din salariu, ca aceşti oameni să se poată întoarce la serviciu.

Este evident că suntem pe o curbă ascendentă. Numărul contractelor întrerupte este în creştere, am ajuns la 400.000, faţă de 300.000 acum o săptămână. Vreau să pun în funcţiune acest mecanism de reangajare. Aştept măsurile active şi dorinţa mea este ca acest număr să nu crească mai mult de 500.000 de şomeri. Vom vedea şi cum evoluează piaţa”, a mai spus ministrul Muncii.