Lifestyle

25 aprilie 2020. Cel mai puternic cutremur din acest an

25 aprilie 2020. Cel mai puternic cutremur din acest an. În ziua de 25.04.2020, la ora 01:04:18 (ora României), s-a produs, în Zona seismica Vrancea, județul Galați, un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.0, la adâncimea de 23 km, a anunțat Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a resimțit puternic și în Moldova, Bulgaria și Ucraina. De la începutul lunii aprilie și până în prezent, peste 20 de cutremure cu magnitudini între 2 şi 3,7 s-au înregistrat în România.

Constantin Ionescu, directorul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), a declarat la Antena 3 că nu au existat replici.

„Deocamdată nu au fost replici. Nici o replică mai mică nu a fost, cu magnitudine de două grade, să zicem. Dar au mai fost în zona respectivă cutremure de suprafaţă şi nu au produs replici. Intensitatea în epicentru a fost de 5-6 grade Mercali.

Iar cutremurul s-a simţit cu aceeaşi intensitate pe o rază de 30 de kilometri faţă de epicentru. Și a scăzut în intensitate cu cât distanţa s-a mărit faţă de epicentru”, a declarat Constantin Ionescu.

„Nu trebuie să ne îngrijorăm că acest cutremur precedează un cutremur mai mare. Nu există o activitate ridicată”, a adăugat acesta.