Info Actual

Info Actual > Diverse > 25 aprilie 2020. Cel mai puternic cutremur din acest an
Diverse

25 aprilie 2020. Cel mai puternic cutremur din acest an

25 aprilie 2020. Cel mai puternic cutremur din acest an. În ziua de 25.04.2020, la ora 01:04:18 (ora României), s-a produs, în Zona seismica Vrancea, județul Galați, un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.0, la adâncimea de 23 km, a anunțat Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a resimțit puternic și în Moldova, Bulgaria și Ucraina. De la începutul lunii aprilie și până în prezent, peste 20 de cutremure cu magnitudini între 2 şi 3,7 s-au înregistrat în România.

137Constantin Ionescu, directorul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), a declarat la Antena 3 că nu au existat replici.

“Deocamdată nu au fost replici. Nici o replică mai mică nu a fost, cu magnitudine de două grade, să zicem. Dar au mai fost în zona respectivă cutremure de suprafaţă şi nu au produs replici. Intensitatea în epicentru a fost de 5-6 grade Mercali.

Iar cutremurul s-a simţit cu aceeaşi intensitate pe o rază de 30 de kilometri faţă de epicentru. Și a scăzut în intensitate cu cât distanţa s-a mărit faţă de epicentru”, a declarat Constantin Ionescu.

“Nu trebuie să ne îngrijorăm că acest cutremur precedează un cutremur mai mare. Nu există o activitate ridicată”, a adăugat acesta.