Diverse

25 de ani fără Prinţesa Diana. William și Harry nu mai vor comemorări publice, își vor pomeni mama împreună cu propriile familii

25 de ani fără Prinţesa Diana. William și Harry nu mai vor comemorări publice, își vor pomeni mama împreună cu propriile familii

Astăzi se împlinesc 25 de ani de la moartea tragică a Prinţesei Diana şi destinul ei este iar în centrul atenţiei. În semn de omagiu, un documentar despre viaţa prinţesei inimilor va avea premiera zilele acestea, iar maşina pe care a condus-o în anii ’80 a fost vândută cu un preţ impresionant.

25 de ani fără Prinţesa Diana. William și Harry nu mai vor comemorări publice, își vor pomeni mama împreună cu propriile familii

Astăzi, se împlinesc 25 de ani de când Lady Diana a pierit tragic într-un accident auto la Paris. Vestea a îndoliat o lume întreagă, căci carisma Prințesei nu a fost până acum egalată.

Viața sa întortocheată, condimentată cu depresii, certuri cu Prințul Charles, episoade de bulimie, dar și delicatețe, gingășie, empatie, a fascinat dintotdeauna, nu degeaba este singura prințesă supranumită a inimilor. Oamenii au perceput-o ca pe una de-a lor, căci era departe de a ține protocoalele rigide ale monarhiei. Acum, aceste protocoale parcă nu mai sunt la fel de restrictive, iar monarhii par a da semne că vor să se actualizeze la vremurile mai permisive pe care le trăim.

Diana a fost și primul membru regal care a îndrăznit să vorbească cu candoare despre provocările pe partea de sănătate mintală, dar și a tulburărilor de alimentație. Moartea sa este în continuare un subiect fascinant, iar oamenii par a nu se sătura de acest subiect al vieții și al morții mamei prinților William și Harry. Cei doi seamănă mult cu ea, dar fiecare a moștenit o latură a caracterului mamei. William seamănă mult la partea de empatie și caritate, implicare și ajutor concret, în timp ce Harry, la rândul său încercat pe partea de sănătate mintală, vorbește deschis oamenilor despre capcanele depresiei și despre cum poți depăși traumele din viață, el însuși mărturisind că a sa copilărie a fost traumatizată din cauza morții mamei sale și a faptului că parcă nu și-a găsit niciodată locul în familia regală.

William și Harry nu vor comemora împreună 25 de ani de la moartea prințesei Diana

Ducele de Cambridge și cel de Sussex au convenit să pună capăt comemorărilor publice și, în schimb, își vor aminti mama împreună cu propriile familii. Cei doi nu au mai vorbit față în față de când au dezvelit o statuie a regretatei lor mame, vara trecută, într-o grădină a Palatului Kensington, fosta ei locuință din Londra.

În legătură cu acest subiect, prințul Harry a spus de curând: „Vreau să fie o zi plină de amintiri legate de munca ei incredibilă, în care să împărtășesc spiritul mamei mele cu familia mea, cu copiii mei. Îmi doresc ca ei să o fi cunoscut. În fiecare zi sper să o fac mândră”.

Fiul cel mic al lui Lady Di rămâne în California alături de soția Meghan și de cei doi copii ai lor, în timp ce William se află în Marea Britanie cu familia lui.

În apropierea unei triste aniversări, un nou documentar despre Prințesa Inimilor dezvăluie amănunte neștiute

Acum, noul documentar de pe HBO, Prințesa, explorează viața Dianei în privat și în public și arată latura toxică a expunerii media, dar și a evenimentelor care au dus la accidentul ce i-a fost fatal.

Mașina Dianei, un Mercedes Benz, gonea cu 100 km/h puțin după miezul nopții în Paris. În autoturism se aflau Diana și iubitul său, egipteanul Dodi Fayed, șoferul și garda de corp a lui Dodi.

Mașina a plecat cu cei doi de la Hotelul Ritz și pentru că a încercat să scape de fotografi, s-a izbit de un pilon în pasajul de lângă Sena.

Diana, Dodi și șoferul Henri Paul au murit ca rezultat al impactului. Mai târziu, raportul toxicologic al șoferului a arătat că acesta consumase o cantitate semnificativă de alcool.

Paparazzii au fost foarte agresivi în goana lor de a-i surprinde pe cei doi, iar moartea Dianei a stârnit o revoltă generală împotriva acestui tip de hărțuire.

”Dumnezeule, ce s-a întâmplat?”

Potrivit CNN, Diana a supraviețuit accidentului. Era în viață când paramedicii au ajuns la locul tragediei. Potrivit salvatorului francez Xavier Gourmelon, Prințesa a apucat să spună ceva înainte de a intra în stop cardio-respirator. Ea a îngăimat: ”Dumnezeule, ce s-a întâmplat?”

Dodi a murit pe loc, dar Prințesa a fost transportată la spitalul Pitié Salpêtrière, unde a murit pe 31 august, la 4:53 dimineață.

Singurul supraviețuitor al tragicului accident a fost Trevor Rees-Jones, bodyguard-ul lui Dodi. Acesta a stat în comă timp de 10 zile, iar acum este șeful Departamentului de securitate la AstraZeneca, potrivit DailyMail.

Diana și Charles au divorțat în 1996, după ce au stat despărțiți timp de 4 ani. Diana avea 36 de ani când a murit. În urma sa au rămas doi fii îndurerați, William, care avea 15 ani, și Harry, în vârstă de 12 ani.