Info Actual

Info Actual > Ezoteric > 3 Ianuarie, mare sărbătoarea la români! Ce sfinți sunt sărbătoriți la această data
Ezoteric

3 Ianuarie, mare sărbătoarea la români! Ce sfinți sunt sărbătoriți la această data

3 Ianuarie, mare sărbătoarea la români! Ce sfinți sunt sărbătoriți la această data

Ziua de dumunică, 3 ianuarie, reprezintă un motiv de mare bucurie pentru credincioși, potrivit calendarului ortodox. Sunt sărbătoriți mai mulți sfinți, anual, la această dată. Iată ce rugăciune trebuie să rostești ca să-ți meargă bine.

Pe data de 3 ianuarie sunt pomeniți sfinți: Sfântul Prooroc Maleahi, Sfântul Mucenic Gordie, Sfântul Petru Stegarul, dar și Sfânta Genoveva, ocrotitoarea Parisului.

Sfântul Prooroc Maleahi

Sfântul Prooroc Maleahi s-a născut în satul Sofes, după ce evreii s-au întors din robia babilonică. Acesta I-a urmat încă de la o vârstă fragedă Calea Domnului, având o viață închinată Lui prin rugăciune și fapte bune. Pentru că avea chip frumos și tot ce proorocea se adeverea pin mijlocirea îngerului trimis de Dumnezeu, credința ne arată că numele Sfântului Prooroc Maleahi se explică sub termenul de ”înger”. Persoanele nevrednice nu aveau posibilitatea să-i audă glasul, iar cele vrednice puteau să-i vadă chipul.

”Mare Proorocule Maleahi, plin fiind de înţelepciunea Dumnezeiască, cea mai presus de înţelepciune, ai arătat, ca un prooroc, că Cel Ce din veac este Înţelepciunea lui Dumnezeu, are să petreacă cu toţi cei de jos. Pentru aceasta te cinstim, săvârşind cu credinţă Dumnezeiasca ta pomenire”, este rugăciunea pe care trebuie să o rostiți pe data de 3 ianuarie, aceasta fiindu-i adresată Sfântului Maleahi.

Rugăciunile tămăduitoare pe care trebuie să le rostiți astăzi

„Mucenicul Tău, Doamne, Gordie, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule”, este cea de-a doua rugăciune pe care trebuie să o rostiți.

Sfântul Mucenic Gordie a trăit între anii 308 și 324, pe vremea domniei împăratului Liciniu. Acesta și-a dedicat toată viața lui Dumnezeu și provenea din Cezareea Capadociei, potrivit Spynews.