Lifestyle

3 infuzii pentru a-ți întări sistemul imunitar. Sunt excelente pentru sănătate!

3 infuzii pentru a-ți întări sistemul imunitar. Sunt excelente pentru sănătate!

3 infuzii pentru a-ți întări sistemul imunitar. Sunt excelente pentru sănătate!  Întărirea sistemului imunitar (sau imunitar) vă poate ajuta să vă protejați de diverse amenințări la adresa sănătății.

În situația de pandemie în care se află lumea, este absolut necesar să avem grijă de noi, de familiile noastre și de toți cei din jurul nostru.

Astfel, este esențial să luăm măsuri de protecție adecvate și să ne întărim sistemul imunitar. În cazul COVID-19, este important de menționat că un sistem imunitar întărit nu ne protejează de contagiune, ci mai degrabă ne face mai rezistenți la boală.

Cum să întărești sistemul imunitar?

Există mai multe moduri de a vă întări sistemul imunitar. Menținerea unui stil de viață sănătos, respectarea unui plan alimentar bun și exerciții fizice regulate sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai bune modalități de a realiza acest lucru.

Când vine vorba de alimente, unul dintre principalele sfaturi pentru întărirea sistemului imunitar este consumul anumitor ceaiuri și infuzii. Aceste băuturi pot ajuta sistemul imunitar să funcționeze mai bine și să ofere un plus de bunăstare, făcând mai ușor să faci față zilelor următoare.

De menționat că, deși ceaiurile și infuziile ajută la întărirea organismului și sunt excelente pentru sănătate, nu trebuie să le folosim exclusiv pentru tratarea oricărui tip de boală.

3 Sugestii de infuzii pentru întărirea sistemului imunitar

1. Lămâie, ghimbir și mentă

Acest amestec clasic este perfect pentru corpul nostru! Cunoscută pentru conținutul ridicat de vitamina C, lămâia este un antibiotic natural și întărește sistemul imunitar. Întărește apărarea organismului și are un conținut ridicat de antioxidanți, reducând stresul oxidativ în celule și prevenind apariția bolilor.

La rândul său, ghimbirul, pe lângă faptul că ajută la digestie, este excelent pentru reducerea nivelului de inflamație din organism, acționând împotriva infecțiilor cauzate de ciuperci, bacterii și viruși.

Pe de altă parte, menta este bogată în vitamine, calciu și fier. Stimuleaza sistemul digestiv si este indicat si in combaterea racelii si gripei, a durerilor abdominale si a durerilor de cap.

Ingrediente

3 felii de lamaie
3 sau 4 crenguțe de mentă
3 felii de ghimbir
1 l de apă

Pregătirea

Într-un ceainic, puneți ghimbirul și menta și adăugați 1 litru de apă clocotită. Lasă să stea 5 până la 15 minute și adaugă lămâia. După încă 5 minute, infuzia este gata de servire.

2. Ceai verde și verbena cu lămâie

Ceaiul verde accelerează metabolismul și ajută la ameliorarea simptomelor rinitei alergice. In plus, ne intareste organismul fiind un aliat excelent in lupta impotriva infectiilor virale sau bacteriene.

La rândul său, verbena cu lămâie are proprietăți relaxante pentru sistemul nervos. Acesta este un amestec puternic pentru a vă întări sistemul imunitar.

Ingrediente

20 g ceai verde (sau două plicuri)
10 g verbena cu lamaie (sau un pliculet)
1 l de apă

Pregătirea

Puneți ceaiul verde și verbena de lămâie într-un ibric și adăugați un litru de apă proaspăt fiartă. Se lasa sa stea 5-10 minute si se cerne. In cazul in care ati ales sa folositi pliculete, scoateti-le din infuzie si serviti.

3. Turmeric și piper negru

Turmericul și piperul negru sunt mirodenii străvechi și combinația lor este foarte eficientă în întărirea sistemului imunitar. Pe lângă faptul că este recomandat pentru tratamentul bolilor inflamatorii, dermatologice și digestive și, mai ales, pentru întărirea sistemului imunitar, turmericul este un antidepresiv natural.

Piperul negru este bogat în piperina, care mărește proprietățile turmericului, de până la 20 de ori. Ajută la reducerea durerilor de cap și greață și este, de asemenea, excelent pentru a facilita digestia.

Ingrediente

1 linguriță de rădăcină de turmeric ras
3 boabe de piper negru zdrobite
Suficientă miere (pentru a îndulci)
1,5 l apă

Pregătirea

Într-o cratiță se pun 1,5 litri de apă pe foc. Cand da in clocot se stinge si se adauga turmericul si piperul negru.

Lăsați-l să se odihnească timp de 5 până la 15 minute, cerneți preparatul, adăugați miere după gust și beți pe tot parcursul zilei.