Lifestyle

4 dintre cele mai periculoase trucuri de pe TikTok. Un dermatolog trage semnalul de alarmă!

4 dintre cele mai periculoase trucuri de pe TikTok. Un dermatolog trage semnalul de alarmă!

4 dintre cele mai periculoase trucuri de pe TikTok. În timp ce videoclipurile de îngrijire a pielii de pe TikTok obțin miliarde de vizualizări, experții avertizează că unele dintre aceste trucuri ar putea fi periculoase pentru tenul nostru.

Dr. Muneeb Shah, un dermatolog cu peste 10,9 milioane de urmăritori pe TikTok, spune pentru Business Insider că trucurile de îngrijire a pielii cu măști preparate în casă „uimește” utilizatorii, dar pot fi de fapt dăunătoare.

Shah a dezvăluit pentru Business Insider cele mai proaste trucuri de îngrijire a pielii pe care le-a văzut pe platformă și alternativele sigure pe care să le folosească în schimb.

Punerea pe față a ingredientelor precum ghimbirul și scorțișoara vă poate irita și arde pielea. Shah spune că unele dintre măștile de casă văzute pe TikTok pot include ingrediente care irită sau umflă pielea.

El afirmă că oamenii ar trebui să evite măștile care conțin ghimbir și scorțișoară, deoarece ambele ingrediente „pur și simplu nu sunt benefice și pot fi foarte inflamatorii”.

În loc să vă faceți propria mască, luați în considerare utilizarea unui gel de spălare exfoliant sau retinol pentru a vă îmbunătăți pielea. Retinolul acționează prin creșterea reînnoirii celulare, ceea ce reduce aspectul acneei, cicatricilor și hiperpigmentării.

Shah spune, de asemenea, că apariția cosurilor ar putea duce la și mai multe acnee și cicatrici permanente dacă nu ești atent.

„Dacă ai un coș, de obicei este înfundat în foliculul de păr sau în alți pori, așa că parcă ar fi blocat acolo”, explică el.

Potrivit dermatologului, atunci când aplici multă presiune pe coș, acesta poate izbucni sub piele, ceea ce poate lăsa cicatrici pe față.

Pe lângă faptul că lasă urme, atingerea acestuia cu mâinile murdare, fără mănuși și înainte de a te spăla pe față, poate răspândi bacteriile din coșul original la mai mulți pori, provocând mai multă acnee.

Îndepărtarea alunițelor acasă poate duce la cicatrici permanente sau mai rău

O altă tendință TikTok potențial dăunătoare, potrivit lui Shah, este eliminarea propriilor alunițe.

„Practic, ard pielea sau folosesc acid pentru a face acest lucru”, spune Shah. „Majoritatea oamenilor care fac asta ajung să aibă cicatrici cu adevărat grave”.

În afară de cicatrici, medicul subliniază că îndepărtarea alunițelor pe cont propriu poate fi extrem de periculoasă în unele cazuri, deoarece înainte de a face acest lucru, aceste pete trebuie examinate în mod corespunzător de către un medic pentru a stabili dacă sunt benigne sau nu.

Aspiratoarele de pori, dispozitive care îți scot uleiul și murdăria din piele, sunt populare pe TikTok, dar pot fi prea dure.

Shah observă că, în unele cazuri, acel aparat vacuum poate deteriora permanent pielea dacă vasele de sânge se sparg în acest proces.

În loc să folosiți acest dispozitiv pentru a vă curăța pielea, Shah recomandă trecerea la o soluție sau un demachiant cu acid salicilic 2%.