Social

5 sfaturi și recomandări pentru sănătatea ochilor tăi

5 sfaturi și recomandări pentru sănătatea ochilor tăi

Sănătatea ochilor tăi nu trebuie, sub nicio formă, neglijată. Dorim să venim în sprijinul tău și îți punem la dispoziție sfaturi și recomandări care te pot ajuta să îți iei măsurile necesare pentru o vedere optimă.

1.   Probează ochelarii în showroom-uri

Caută showroom-ul cel mai apropiat de tine și probează la fața locului ochelarii de soare sau, dacă ai prescripție medicală, pe cei de vedere. De exemplu, dacă te afli în București, în cadrul showroom-ului Lensa Promenada Mall, ai ocazia de a proba numeroase modele, iar dacă ramele necesită ajustare, beneficiezi pe loc de reglarea lor.

În plus, poți cere părerea consultanților în legătură cu forma ramelor care te-ar avantaja cel mai mult. Aceștia îți stau la dispoziție și dacă dorești clarificări cu privire la produsele disponibile în showroom-ul respectiv.

2.   Mergi la consultații optometrice de rutină

Chiar dacă nu ai avut niciodată probleme de vedere, este întotdeauna benefic să îți faci controale optometrice de rutină. În acest mod, de poți asigura că este totul în regulă sau, dacă există riscul de a dezvolta o problemă sau o afecțiune, specialistul o poate identifica încă din faza incipientă, când sunt șanse mari de recuperare sau de corectare a vederii.

3.   Interesează-te dacă necesiți ochelari de calculator

În cazul în care petreci un interval mare de timp în fața ecranului computerului, laptopului, tabletei sau smartphone-ului, este posibil ca ochii să îți obosească și să se irite. Pentru a îți menține sănătatea ochilor tăi, îți recomandăm să mergi la un consult optometric și să verifici dacă ai nevoie de ochelari pentru calculator.

Aceștia au un filtru pentru lumina albastră a ecranelor și contribuie la protejarea ochilor. În funcție de necesitățile tale, lentilele lor pot fi prevăzute sau nu cu dioptrii. Este posibil să trebuiască să îi porți doar pe durata expunerii ochilor la ecrane.

4.   Încearcă lentilele de contact

Îți poți îngriji ochii nu doar cu ajutorul ochelarilor de soare, a celor de vedere sau a celor pentru calculator, ci și prin purtarea lentilelor de contact. Mergi la un consult optometric, iar specialistul îți va da o prescripție medicală în baza căreia să îți achiziționezi lentilele de contact adecvate problemelor tale de vedere.

În plus, chiar dacă le porți pentru a îți corecta vederea, există și variante colorate pe care să le încerci, oricând simți nevoia unei schimbări de look.

5.   Poartă ochelari de soare și iarna

Ochelarii de soare te ajută să îți protejezi ochii nu doar vara, ci și în restul anotimpurilor, inclusiv pe durata iernii. Chiar dacă în sezonul rece razele UV sunt mai reduse decât în perioadele călduroase, pot fi în continuare periculoase pentru ochi. Dacă te afli sau te deplasezi în zone cu zăpadă, este foarte important să porți ochelari polarizați sau tip oglindă, care îți oferă un grad înalt de protecție. De asemenea, poartă ochelari pentru sporturi dacă obișnuiești să practici activități specifice iernii.

Indiferent de anotimp, ochii tăi necesită protecție maximă. Mergi la consultații de rutină o dată pe an și verifică sănătatea acestora, dar și dacă se întâmplă să simți disconfort vizual. De exemplu, dacă ochii îți obosesc atunci când petreci timp în fața ecranelor, dacă încep să îți lăcrimeze sau să se înroșească, ori dacă prezinți simptome ce pot fi asociate cu o afecțiune, de exemplu, vedere.

Sursă foto: shutterstock.com