Social

8 sfaturi esențiale despre coronavirus! Un medic din Wuhan explică

8 sfaturi esențiale despre coronavirus! Un medic din Wuhan explică pe înțelesul tuturor care sunt primele două simptoome care indică faptul că ai contactat coronavirus. Pe lângă asta, te sfătuiește cum poți să te protejezi de COVID-19.

Un medic care s-a aflat Wuhan, centrul pandemiei de coronavirus, îți atrage atenția că:

– Dacă îți curge nasul și ai secreții galben verzui nu înseamnă că ești infectat cu coronavirus. Coronavirusul provoacă un tip de pneumonie cu tuse uscată fără nasul curgător. Acesta este cel
mai simplu mod de a identifica.

– Virusul COVID 19 nu este rezistent la căldură și va fi ucis la o temperatură de 26-27 de grade. Prin urmare, bea mai multă apă fierbinte. A bea apă caldă este eficient pentru toți virușii.

Observațiile și sfaturile medicului despre coronavirus

  1. Are o dimensiune destul de mare (celula are aproximativ 400-500 nm (nanometru), astfel încât orice mască normală (nu doar caracteristica N95) ar trebui să o poată filtra.
  2. Când virusul cade pe suprafața metalului, acesta va trăi cel puțin 12 ore. Așa că amintește-ți că, dacă intri în contact cu orice suprafață metalică, să te speli bine pe mâini cu săpun!
  3. Virusul poate rămâne activ pe țesătură timp de 6-12 ore. Detergentul normal pentru rufe ar trebui să omoare virusul. Pentru îmbrăcămintea de iarnă, care nu necesită spălare zilnică, se poate scoate la soare pentru a ucide virusul.
  4. Va infecta mai întâi gâtul, astfel încât în gât vei avea senzația de durere uscată, care va dura 3 până la 4 zile.
  5. Apoi virusul se va amesteca în lichidul nazal și va picura în trahee și va intra în plămâni, provocând pneumonie. Acest proces va dura 5 până la 6 zile.
  6. Cu pneumonia, apar febră mare și dificultăți în respirație. Congestia nazală nu este ca cea normală. Vei simți de parcă te-ai înecat în apă. Este important să mergi să solicitați asistență medicală imediată dacă simți asta.
  7. Cel mai obișnuit mod de a te infecta este prin atingerea lucrurilor în public, deci trebuie să te speli pe mâini frecvent. Virusul poate trăi doar pe mâini timp de 5-10 minute, dar se pot întâmpla foarte multe în acele 5-10 minute (te poți freca ochii sau poți atinge nasul în mod nedorit).
  8. În afară de spălarea pe mâini frecvent, poți face gargară cu diverse soluții pentru gargarisme pe care le puteți achiziționa din farmacii, pentru a elimina sau a reduce la minimum germenii în timp ce aceștia sunt încă în gât (înainte de a ajunge în plămâni).