Lifestyle

8 vitamine B necesare organismului. Atenție! Pot fi distruse prin gătit prelungit

8 vitamine B necesare organismului. Atenție! Pot fi distruse prin gătit prelungit

8 vitamine B necesare organismului. Atenție! Pot fi distruse prin gătit prelungit și prelucrarea alimentelor, după cum precizează nutriționistul Patricia Rusu.

„Există opt vitamine B necesare organismului pentru a metaboliza (adică a transforma) carbohidrații, grăsimile și proteinele în energie. Acestea sunt, de asemenea, esențiale pentru alte roluri din corpul nostru, inclusiv funcționarea nervilor, sănătatea pielii, producerea de celule roșii din sânge și chiar sinteza ADN-ului!

Vitaminele B sunt solubile în apă, deci pot fi distruse prin gătit prelungit și prelucrarea alimentelor.

Cu excepția acidului folic și B12 care sunt stocate în ficat, vitaminele B nu pot fi stocate de corpul nostru, este esențial să le consumăm în fiecare zi prin alimentele pe care le măncâm!”, a precizat, pe contul de Instagram, Patricia Rusu.

8 vitamine B necesare organismului. Unde găsim vitaminele B – lista publicată de Patricia Rusu pe Instagram:

Obișnuiești să bei cafea imediat după ce te trezești, pe stomacul gol?

„Ei bine, nu este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru tine și organismul tău”, a spus nutriționistul Patricia Rusu, tot pe Instagram, adăugând imediat: „Nu aruncați cu pietre în mine, vă rog!”

„Din punct de vedere al medicinei chineze, cafeaua este fierbinte și usucă. Stomacul este plin de acid (cel care ajută la descompunerea mâncării), ceea ce înseamnă că mucoasa stomacului trebuie să se completeze în mod constant. Din cauza nevoii de reînnoire constantă împotriva mediului acid, stomacul preferă alimentele umede.

Turnarea unei substanțe care usucă și încălzește (cum ar fi cafeaua) în stomac în FIECARE DIMINEAȚĂ poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni:

  • bufeuri
  • arsuri la stomac
  • sângerări ale gingiilor
  • dureri de stomac
  • respirație urât mirositoare
  • gură și gât uscat

Deci, dacă te confrunți cu aceste afecțiuni, încearcă pentru o săptămână să nu mai bei cafeaua pe stomacul gol. Ce să faci în schimb? Începe ziua cu APĂ! (…) Și nu, nu bea cafeaua imediat după ce ai băut apa, ci așteaptă până după micul dejun. Mănâncă fructe. Fă pași mici, dar care să te ajute să îți echilibrezi organismul, astfel încât să scapi de durerile de stomac sau să le eviți în viitor”, a precizat nutriționistul Patricia Rusu pe contul de Instagram.