Actual Social

Prefectul Capitalei a pus ochii pe Nicușor Dan. Ce a făcut Toni Greblă astăzi în Parcul Cișmigiu

Prefectul Capitalei a pus ochii pe Nicușor Dan. Ce a făcut Toni Greblă astăzi în Parcul Cișmigiu

Prefectul Capitalei, Toni Greblă s-a ținut de cuvânt și a făcut o inspecție în Parcul Cișmigiu. A luat această decizie în urma numeroasele sesizări ale cetățenilor, semnalelor apărute în mass-media și apelurilor repetate făcute către autoritățile publice locale. Prima reacție a prefectului Capitalei dupa ce a vizitat Parcul Cișmigiu a fost de uimire, spunând ca “parcul arată de parcă ar fi abandonat de câțiva ani”.

Prefectul Capitalei a pus ochii pe Nicușor Dan. Ce a făcut Toni Greblă astăzi în Parcul Cișmigiu

Prefectul a ținut să precizeze că acțiunea vine după numeroasele sesizări ale cetățenilor, semnalele apărute în mass-media și apelurile repetate făcute către autoritățile publice locale.

Parcurile bucureștene să reprezinte o oază de liniște, o oază de răcoare, a mai adăugat prefectul.

„Am identificat multiple probleme, de la modul general, cum arată de parcă ar fi abandonat de câțiva ani, de la modul cum arată intrările în parcuri, gardurile și porțile de acces, la arbori uscați care în orice moment pot să scadă, la copaci netoaletați de ani de zile”, spune prefectul Capitalei, Toni Greblă.

El anunță că au fost aplicate sancțiuni.

„Sper ca acest semnal dat să determine autoritățile locale să ia măsurile necesare pentru ca parcurile bucureștene să reprezinte o oază de liniște, o oază de răcoare, mai ales că de mâine încolo începe iar o perioadă de caniculă”, a mai spus Greblă.

Foto: Așa arăta cândva Parcul Cișmigiu. Copiii aveau locuri de joacă și părinții, bănci curate

Foto: Așa arată acum o părticică din parc, dar presa a tot prezentat imaginile dezastrului

Parcul Cișmigiu, unul dintre cele mai mari din București, este gestionat de Primăria București și este într-o stare avansată de degradare. Multe bănci sunt rupte și pline de găinaț, ciorile sunt omniprezente, locurile de joacă sunt degradate, aleile sunt crăpate.

Parcul Cișmigiu este situat exact peste drum de sediul Primăriei București.

Din echipa de control au făcut parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, ai Agenției pentru Protecția Mediului București, ai Comisariatului Reginal pentru Protecția Consumatorilor Regiunea București – Ilfov și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.