Info Actual

Info Actual > Ezoteric > A început Săptămâna Patimilor. Rugaciune miraculoasă pentru Lunea Mare
Ezoteric

A început Săptămâna Patimilor. Rugaciune miraculoasă pentru Lunea Mare

A început Săptămâna Patimilor. În această săptămână, toate slujbele sunt unice. De altfel, fiecare zi este considerată o treaptă.

Săptămâna mare, numită și săptămâna patimilor, este reprezentată de ultima săptămână din postul Sfintelor Paște. Săptămâna mare este săptămâna deniilor. Toate zilele acestei săptămâni sunt considerate mărețe și sfinte și, chiar din seara de Florii, se citesc deniile, slujbe de priveghere care se săvârșesc doar în săptămânile a cincea și a șaptea ale Postului Paștelor.

A început Săptămâna Patimilor. Lunea mare – Denie

Primele trei zile ale Saptamanii Patimilor (sau Saptamanii Mari) ne amintesc de ultimele porunci/sfaturi/indrumari lasate de Hristos ucenicilor Sai. Acestea sunt invataturile amintite in slujba Ceasurilor (tinute dupa randuiala din Postul Mare), urmate de Obednita si de Vecernia unita cu Liturghia Darurilor mai inainte sfintite (zisa a sfantului Grigorie Dialogul, papa Romei).

Slujba Utreniei (numita denie) savarsita in serile Duminicii Floriilor si a zilelor de luni si marti din Saptamana Patimilor sunt grupate in jurul temei Mirelui, inspirate din Pilda celor zece fecioare care cheama la pregatirea pentru A Doua Venire a lui Hristos, caci „in mijlocul noptii vine furul”.

Citește Evanghelia: Matei 21, 18-46