Actual

A murit Peter Imre, fost director general la Adevărul Holding. Era ginerele lui Teodor Meleșcanu

A murit Peter Imre, fost director general la Adevărul Holding. Era ginerele lui Teodor Meleșcanu

Aseară, Peter Imre s-a stins din viaţă, într-un spital din București, după o lungă luptă cu cancerul. Avea doar 60 de ani.

În 2010, omul de afaceri a numit fost director general la Adevărul Holding. Atunci l-am și cunoscut mai bine, căci timp de doi ani am lucrat împreună.

Peter Imre era un excentric, pasionat de mașini de lux, în mod special de Ferrari. Avea o relație specială cu patronul trustului, Dinu Patriciu, lucru care i-a adus beneficii de-a lungul timpului, dar și probleme. Iubea copiii și câinii. Își cumpărase un Buldog francez, de care era teribil de îndrăgostit. Aveam medicul personal care se îngrijea de micuțul patruped, iar el constituise un fel de club al amicilor posesori de buldogi. Când cățelul a împlinit un an, i-a organizat aniversarea ca la carte. Povestea mereu de el și ne arăta fotografii superbe cu cățelul lui alb.

Băiatul lui Peter era mare, cu soția Marina Meleșcanu nu avea copii, dar era un om sensibil la micuți. M-a sprijinit în campania caritabilă „Din inimă pentru copii”,  prin care-i ajutam pe cei cu boli grave să ajungă la tratamente salvatoare sau să aibă bani de medicamente. Odată a venit și a servit la mese într-un restaurant ca să strângem fonduri. Redau un fragment din articolul apărut atunci în ziar, o secvență care-i conturează personalitatea.

„Îmbrăcat în jeanşi, tricou roz şi cu sacou, directorul Peter Imre şi-a luat în serios meseria de ospătar imediat ce primii clienţi au trecut pragul restaurantului din Bulevardul Basarabia nr. 23. Şi-a notat conştiincios fiecare comandă cerând, pe alocuri şi detalii asupra alegerii meniului. „Tagliatelele să fie fierte mai bine sau mai aldente? Cartofii mai moi sau mai crocanţi?”, şi-a întrebat „ospătarul” clienţii.

„Orice client detestă replica <lăsaţi că ţin eu minte>, de aceea îmi notez fiecare cerinţă pentru că nici mie nu mi-ar plăcea să comand ceva şi să mi se aducă altceva”.

Directorul general al Adevărul Holding şi-a servit pentru câteva ore subalternii. dar şi clienţii restaurantului, pentru a-l ajuta pe Remus Roman (10 ani), bolnav de cancer şi fără un acoperiş deasupra capului”.

Viața lui de afacerist a avut și umbre, dar aspectele acestea se găsesc în arhivele presei.

A început de jos și a ajuns sus

Îi plăcea să povestească despre tinerețea lui, când a început de jos, cu munci de salahoreală. Boala care l-a lovit în acea perioadă spunea că i-a schimbat și cursul vieții. Atunci, la doar 19 ani, puternic îndrăgostit, a aflat că va fi tată. A povestit episodul într-un interviu.

„Tocmai fusesem diagnosticat cu o boală incurabilă, cancer, și mi se spusese că nu pot să am copii. Și chiar atunci femeia aceasta mi-a spus că voi fi tată! Dumnezeu știe ce face și trebuie lăsat să facă ceea ce trebuie. Sigur că, de atunci, medicina a evoluat, boală nu a mai fost ceea ce părea să fie, dar atunci, părinții mei au rugat-o pe Lacrima să lase copilul, cu atât mai mult cu cât eu aveam doar 19 ani și mi se spunea că voi muri în câțiva ani”, a povestit Peter Imre revistei Tango.

Marele public a început să-l cunoască pe Peter Imre după ce acesta a început o relație cu vedeta de la Pro Tv Corina Dănilă. Se știa despre el atunci, la începutul anilor 2000, că este directorul de la Phillips Moris, compania de țigări.

Relația nu s-a finalizat cu o nuntă ci cu o despărțire. Iar după ceva timp, în iunie 2006, Peter Imre s-a căsătorit cu fiica lui Teodor Meleșcanu. Marina Meleșcanu este medic stomatolog și cadru didactic al Facultății de Medicină Dentară. Împreună le-au fost nași de cununie lui Zsolt Csergo și Nicoleta Luciu.

Foto: Peter Imre în biroul lui de la Trustul Adevărul, în 2011