Info Actual

Info Actual > Showbiz > A murit „tăticul” lui Tom și Jerry și Popeye Marinarul. Avea 95 de ani
Showbiz

A murit „tăticul” lui Tom și Jerry și Popeye Marinarul. Avea 95 de ani

A murit „tăticul” lui Tom și Jerry și Popeye Marinarul. Avea 95 de ani

A murit „tăticul” lui Tom și Jerry și Popeye Marinarul. Avea 95 de ani. A murit Gene Deitch, unul dintre creatorii mai multor episoade ale celebrului serial de animație „Tom și Jerry”, dar și „Popeye Marinarul”. Acesta avea de 95 de ani și a murit în locuința sa din Praga, unde locuia din 1959.

Gene Deitch s-a născut la Chicago în 1924, iar în 1959 a vizitat Praga timp de 10 zile. În acea perioadă s-a îndrăgostit de cea care i-a fost apoi soţie, Zdenka, şi a rămas în Praga tot restul vieţii.

Deitch a regizat 13 episoade din seria ”Tom şi Jerry” şi mai multe din ”Popeye Marinarul”204. Filmul său ”Munro” a fost premiat cu Oscar pentru cel mai bun scurt-metraj de animaţie, în 1960.

A mai fost nominalizat pentru acelaşi premiu pentru producţiile “Here’s Nudnik” şi “How to Avoid Friendship”. Gene Deitch a scris și o carte despre viața lui, ”Din iubire pentru Praga”, pe care a lansat-o în 2004.

Decesul său nu ar fi legat cu coronavirus. Însă a fost descris ca „neașteptat”, întrucât regizorul nu ar fi suferit de anumite maladii.