Lifestyle

A proorocit viitorul într-un roman SF, intitulat chiar „2020”. Romanul a fost publicat în 1987

A proorocit viitorul într-un roman SF, intitulat chiar „2020”. Romanul a fost publicat în 1987

A proorocit viitorul într-un roman SF, intitulat chiar „2020”.

Romanul a fost publicat în 1987. „2020” este numele romanului SF pe care Hamutal Shabtai l-a publicat în 1997. Subiectul acestui roman SF face referire la virus misterios care amenință să distrugă umanitatea. Cu siguranță, autoarea, în vârstă de 64 de ani, nu și-a imaginat niciodată cât de exactă se va dovedi fantezia ei 23 de ani mai târziu.

Chinezii se comportă foarte mult în acord cu scenariul meu. Asemănarea este remarcabilă „, spune Shabtai, 64 de ani, pentru haartez.com. „A început cu reportaje televizate despre sate din China, unde oamenii se baricadează, astfel încât nimeni să nu poate veni în sat. Am crezut că, la fel ca în carte, localități care își închid drumurile … Acolo a început”, mai spune autoarea.

Apoi au început să apară imagini cu echipaje de intervenție, îmbrăcate cu costume de protecție asemănătoare celor spațiale, dezinfectând străzile. Aceștia seamănă izbitor cu inspectorii „Autorității de inspecție igienică”, forța polițienească din cartea sa.

Și apoi, apar informații pe rețelele de socializare, descriind jurnaliștii și medicii reduși la tăcere.

„Aceasta arăta ca o încercare de a controla informația. La fel ca în cartea mea, unde oamenii sunt alimentați cu informații distorsionate și parțiale”, spune Shabtai.

2020 este un număr rotund”

Întrebată de ce a ales anul 2020 pentru acțiunea cărții sale, Hamutal Shabtai a spus că a intenționat să lege povestirea sa de mileniul doi.

„Am vrut să creez o experiență ireală, fictivă, care să aibă loc departe în viitor și să fie spusă pe un ton realist.

Așa că am ales o întâlnire în mileniul următor. De ce anume 2020? Din motive destul de stupide: sună bine în engleză, este ușor de reținut, este un număr atât de rotund, încât sună cam fantastic”, a mai spus scriitoarea.

Asemenea virusului HIV, care a ucis în jur de 25 de milioane de oameni în ultimii 30 de ani, virusul din romanul „2020„ se transmite și prin fluide corporale. În carte, virusul există încă din anul 1980. Dar 2020 este anul în care experții hotărăsc că, pentru a stopa pandemia, este nevoie de un vaccin.