Info Actual

Info Actual > Showbiz > A scăpat Porumbelul pe gură: „Nu putem să ne baricadăm în casă pentru că vom muri de foame”
Showbiz

A scăpat Porumbelul pe gură: „Nu putem să ne baricadăm în casă pentru că vom muri de foame”

A scăpat Porumbelul pe gură: „Nu putem să ne baricadăm în casă pentru că vom muri de foame”

A scăpat Porumbelul pe gură: „Nu putem să ne baricadăm în casă pentru că vom muri de foame”. Cătălina Porumbel, jurnalistă la Antena 3, a declarat într-un interviu pentru DCNews că izolarea la domiciliu nu e soluție pentru termen lung.

„Şantierele în aer liber trebuie să rămână deschise. Trebuie să gândim lucrurile într-o revenire la locurile de muncă. Nu putem să ne baricadăm în casă pentru că vom muri de foame. Şomajul nu este doar la noi ridicat, ci în toate statele. Şi toate statele se gândesc cum să aducă oamenii la muncă”, a spus Porumbel.

„Italienii au luat coronavirusul ca pe o simplă răceală”

Jurnalista a mai spus că, din punctul său de vedere, italienii au fost mult prea releaxați, la început. „Italienii sunt un popor extrem de relaxat. Gândește-te că ei au inventat expresia „Dolce Far Niente”. Ei au luat treaba asta ca pe o simplă răceală: hai domnule, luăm, tușim, ne vindecăm și aia este. Nu au conștintizat pericolul acesta, pentru ei un punct de extindere a contaminării a fost Carnavalul de la Veneția. Deci ei când au făcut carnavalul aveau cazuri deja înregistrate și nu au suspendat nimic.

Când Italia intrase deja pe zona asta de contaminare excesivă, în Spania se făceau meciuri Real-Madrid – Barcelona. Italienii au luat treaba asta ca pe o chestie cu super relaxare, ok, luăm, ne contamină, tușim și ne revenim. Lucrurile au intrat într-o altă zonă atunci când și-au dat seama de bătrâni. Ei au un alt sistem, statul Italian subvenționează familiile pentru a putea îngriji bătrâni. Ei nu au foarte multe cămine. Ei au gândit un ajutor pe care să în ofere familiilor ca să îngrijească bătrâni”,a mai spus aceasta.

Aflată în izolare din cauza pandemiei de coronavirus, Cătălina Porumbel a spus când se întoarce la Antena 3. “Sunt în izolare la domiciliu, pe final, pentru că săptămâna viitoare mă voi întoarce la serviciu.”