Lifestyle

A vrut să doneze sânge, dar a fost refuzat. Motivul este halucinant

A vrut să doneze sânge, dar a fost refuzat. Motivul este halucinant

Cele mai bune intenții. A vrut să ajute, prin propria contribuție, dar a fost refuzat. Motivul invocat de reprezentanții clinicii unde s-a adresat pentru donarea de sânge este incredibil, dar adevărat. Halucinant.

A vrut să doneze sânge, dar a fost refuzat de oficialități. Motivul este halucinant

Leslie Sinclair, un bărbat de 66 de ani din Scoția, a vrut să doneze sânge, participând la o acțiune organizată în acest sens. Și nu era prima dată deoarece de 18 ani donează, permenent, sânge, pentru salvarea semenilor care au nevoie de ajutor.

Omul a fost refuzat, din simplu motiv că nu a vrut să completeze un chestionar, care avea o întrebare ”capcană”, din punctul potențialului donator de vedere.

El trebuia să răspundă dacă este însărcinat sau nu, pe lângă toate celelalte întrebări și la ele fiind, de asemena, obligatoriu un răspuns. Și întrebarea nu este o glumă, ci cât se poate de reală.

Și pentru că nu a răspuns, Sinclair a fost refuzat de clinica locală când s-a prezentant să doneze sânge, scrie The Telegraph.

Reprezentanții clinicii au oferit și ei, la rândul lor, un răspuns, bărbatului indignat pentru refuzul categoric, primit la solicitarea lui. Clinica nu a acceptat donarea deoarece ea ”promovează incluziunea” și ”nu e întotdeauna clar dacă o persoană e însărcinată”.

Solicitantul donator a spus că, acum, este prima dată în viața lui când vede un astfel de chestionar.”E prima oară când văd această întrebare în chestionar. Nu are sens pentru mine să răspund la o astfel de întrebare”, a spus el.

În subiectul dat, a intervenit  și directorul serviciului public de sănătate scoțian, specializat în donarea de sânge. Acesta, într-un fel, a luat apărarea reprezentanților clinicii medicale care a refuzat donatorul, găsind o justificare plauzibilă.

În timp ce sarcina este o întrebare relevantă doar pentru cei al căror sex biologic sau al căror sex atribuit la naștere este feminin, sexul atribuit la naștere nu este întotdeauna clar din punct de vedere vizual pentru personalul nostru”, a declarat Marc Turner, directorul serviciului public scoțian pentru donarea de sânge.