Diverse

Acatistul Sfântului Nectarie. Când și cum se citește, pentru a face minuni

Acatistul Sfântului Nectarie. Când și cum se citește, pentru a face minuni

Sfântul Nectarie este considerat a fi un adevărat făcător de minuni, mărturie în acest sens fiind multe cărți publicate, cu povești adevărate, ale oamenilor, tineri sau bătrâni. Chiar și astăzi, rețelele de socializare sunt pline de mărturii convingătoare în acest sens.

Acatistul Sfântului Nectarie. Când și cum se citește, pentru a face minuni

Sfântul Nectarie este cunoscut ca fiind vindecător. El vindecă atât trupul, cât și sufletul. Foarte mulți sfinți, inclusiv Arsenie Boca, au spus, pe perioada vieții, că se vor muta la cer și de acolo ne vor ajuta mai mult decât o poti face, în corpul uman, pe pământ. Și este adevărat. Puterea lor de acolo este de mii de ori mai mare. Dar există o condiție primordială, credința.

Pentru ca o minune să aibă loc este nevoie de încredere, în divinitate. Nimeni nu poate porni la acest drum cu gândul că lasă vor face ei, cei din Cer sau preoții de pe Pământ, ce trebuie, pentru vindecarea noastră. Este nevoie ca sufletul nostru să își dorească, cu adevărat, vindecarea. Și o va primi, dacă își dorește aceasta, cu adevărat.

Sfântul Nectarie Taumaturgul este unul dintre cei mai iubiți și mai căutati sfinți. Foarte mulți credincioși care au mers, de-a lungul vremii să se închine la Sfintele sale Moaște, aflate la Mânăstirea Sfânta Treime din insula Eghina, au plecat vindecați sufletește si trupește.

O bucățică din moaștele lui se află la biserica ce îi poartă numele, din Iași. Oameni poevstesc că și-au găsit liniștea, sufletească, dar și vindecarea, după ce se roagă în acest lăcaș sfânt.

Într-una dintre cărțile despre el există și povestea unui băiețel care s-a vindecat miraculos de cancer, după ce l-a visat, fără să îl cunoască, pe Sfântul Nectarie.

Orice rugăciune specială ce poartă numele de acatist se citește după rostirea rugăciunilor începătoare. Se recomandă a sta în picioare, în fața icoanei sfântului, pe care o putem avea în casă, într-un colț special, dedicat rugăciunii. Cei care au posibilitatea și doresc, pot sta așezați în genunchi.

Atunci când timpul nu ne permite, putem asculta acatistul sfântului, în format audio sau video.

Pentru a avea efect este nevoie de un curs de 21 de zile consecutiv. Cifra 21 a fost probată practic de mai mulți sfinți și a dat rezultate. Numerologic vorbind, cifrele, ideale pentru a obține rezultate benefice, sunt 7, 21, dar și 40.

Chiar și medicii, după nenumărate studii, au văzut cum pacienții lor sunt vindecați spontan, ca urmare a rugăciunii intense.

Acatist

Condac 1:

Veniți, ucenicilor ai lui Hristos, care însetați după împărăția cea cerească, să îi aducem laude iubitorului nostru ocro­titor, Sfântul Ierarh Nectarie. Și, mulțumindu-i pentru nemăsurata sa dragoste față de noi, să-i cântăm într-un glas: Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni!

Icos 1:

Om purtător al bucuriilor celor cerești, te-ai arătat în lume Nectarie, arhiereule al lui Hristos, în viață neprihănită petrecând, drept, cuvios și de Dumnezeu insuflat, întru toate dăruit; pentru aceasta și de la noi auzi unele ca acestea:
Bucură-te, cel prin care se înalță cei credincioși;
Bucură-te, cel prin care sunt risipiți cei dușmănoși;
Bucură-te, vas aurit al înțelepciunii;
Bucură-te, cel prin care se învinge răutatea lumii;
Bucură-te, locaș al sfințeniei și al lucrării cerești;
Bucură-te, carte dumnezeiască a noii cetăți îngerești;
Bucură-te, cel care cu adevărat Sfânt te-ai arătat;
Bucură-te, cel care de cele materiale te-ai lepădat;
Bucură-te, a credinței răsplată strălucitoare;
Bucură-te, mijlocitor cucernic al harului;
Bucură-te, cel prin care Biserica se slăvește;
Bucură-te, cel prin care insula Eghina se veselește;
Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nectarie, mare făcătorule de minuni.

Continuare aici.