Actual Lifestyle

Accident feroviar la Gugești. Două trenuri de marfă s-au tamponat. Ce spun reprezentanții CFR

Accident feroviar la Gugești. Două trenuri de marfă s-au tamponat. Ce spun reprezentanții CFR
clubferoviar.ro

În dimineața zilei de 1 decembrie 2022, la Gugești, județul Vrancea a avut loc o tamponare între două trenuri de marfă.

Accident feroviar la Gugești. Două trenuri de marfă s-au tamponat. Ce spun reprezentanții CFR

Un accident feroviar a avut loc la Gugești, pe Magistrala feroviară 500 (București-Suceava) joi dimineață, 1 decembrie 2022, în incident fiind implicate două trenuri de marfă.

Accidentul a avut loc la ora 9,55 pe raza Sucursalei Regionale de Căi Ferate Galați, între stațiile Gugești și Shlea (între Mărășești și Râmnicu Sărat), pe firul II.

ISU Vrancea a fost sesizat prin apel la 112 că în zona Dumbrăveni a avut loc o coliziune între două trenuri de marfă. Ambele trenuri transportau cereale.

„Prin apel 112 a fost sesizat faptul că, în zona Dumbrăveni, a avut loc o coliziune între două trenuri de marfă ce transportau cereale. Conform apelului, în urma coliziunii a deraiat un vagon ce transporta cereale”, au transmis reprezentanții Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea.

Potrivit sursei citate de site-ul de specialitate, la faţa locului intervin poliţiştii de la Transporturi Feroviare Focşani şi ISU Vrancea.

Foto: clubferoviar.ro

Circulație deviată pe raza Regionalei Galați. În acest sens, într-un comunicat trimis Infoactual de către colegii de la Serviciul Comunicare CFR SA se arată:

”Traficul feroviar este întrerupt la această oră pe intervalul de stații Gugești – Sihlea, din cauza unui incident feroviar în care au fost implicate două trenuri private de marfă. Menționăm faptul că, locomotiva trenului privat de marfă, care aparține operatorului TimRail Cargo s-a defectat, iar mecanicul nu a mai putut controla garnitura, care a patinat și a intrat într-un alt tren privat de marfă, al companiei DB Cargo, care aștepta la sector.

În urma impactului, locomotiva și primul vagon, din compunerea trenului de marfă al companiei DB, au deraiat.

Pentru asigurarea continuității traficului, toate trenurile de călători, care urmau să tranziteze această zona, vor circula deviat pe ruta Mărășești – Tecuci – Barboși – Făurei – Buzău și retur. Această măsură va fi menținută până la repunerea pe șină a locomotivei și a vagonului deraiat, inclusiv retragerea garniturii de marfă din zona respectivă.

Rezentanții SRCF GALAȚI vor asigura suportul tehnic necesar operatorilor privați pentru intervenția la fața locului, astfel încât zona afectată să fie eliberată și redeschisă traficului în condiții de siguranță. CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar va luat toate măsurile operative necesare pentru redeschiderea liniei în cel mai scurt timp”.

La ora închiderii ediției, reprezentați ai CFR, autorităților locale și ISU Vrancea se află încă la fața locului, circulația fiind oprită în perimetrul respectiv.