Info Actual

Info Actual > Diverse > Acest tip de mașină nu se va mai înmatricula în România
Diverse

Acest tip de mașină nu se va mai înmatricula în România

Acest tip de mașină nu se va mai înmatricula în România

Legislația din România nu a reușit să reglementeze regimul de circulație și înmatriculare a  maşinile cu volan pe partea dreaptă, deși au fost semnalate multe accidente cauzate de dificultatea de a fi conduse pe soselele de la noi.

Deşi s-au adus în ţară mai puține mașini rulate față de aceeași perioadă a anului trecut, în ceea ce privește numărul autoturismelor cu volan pe dreapta statistica arată o ușoară creștere.

Mașinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi înmatriculate în România de anul viitor dacă perioada de tranziție dintre Regatul Unit al Marii Britanii și Uniunea Europeană nu va fi prelungită, anunță Registrul Auto Român.

 

Ce se va întâmpla cu mașinile cu volan pe dreapta deja înmatriculate

Ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2021 cu mașinile deja înscrise, dacă perioada de tranziție nu se prelungește, i-a explicat reporterului RRA, directorul general al RAR, Radian Tufă.

”În ceea ce priveşte autovechiculele echipate cu postul de conducere pe partea dreaptă şi dacă sunt deja înmatriculate în România, nu există în acest moment o prevedere legislativă care să oblige modificarea poziției postului de conducere pe partea stângă.” a spus Radian Tufă.

In ultima perioadă se vorbește tot mai intens de obigativitatea de a fi modificată poziția volanului la aceste mașini, inclusiv la cele deja înmatriculate, acest lucru vizând siguranța rutieră.

”Personalul, cred că ar trebui făcut acest lucru, dar pentru clarificarea poziției naționale cu privire la acest subiect, trebuie precizat că legislația din România transpune și pune în aplicare legislația europeană în domeniu, legislație care nu permite introducerea de interdicții de natură tehnică.” a spus Radian Tufă legat de acest subiect.

Statistica Poliției Rutiere arată că în 98% dintre accidentele în care sunt implicate mașini cu volan pe dreapta vinovăția aparține șoferilor acestora, depășirile fiind foarte periculoase.